Consagració de les famílies a la Sda. Família i renovació dels vots de les Religioses

El dia 30 de desembre l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar la Festa de la Sagrada Família amb les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, a La Seu d’Urgell, prop del sepulcre de la seva fundadora, la beata Anna M. Janer, i dins l’Eucaristia va consagrar un any més totes les famílies de la Diòcesi a la protecció de Jesús, Maria i Josep.

Acompanyat pel Vicari General i pel Secretari general del Bisbat, va presidir una joiosa Eucaristia dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada.

L’Arquebisbe Joan-Enric presidí l’Eucaristia d’acció de gràcies i glossant les lectures proclamades en la festa litúrgicade la Sda. Família animà les Germanes a valorar i veure Betlem i Natzaret no com a uns simples llocs geogràfics sinó a saber-ne descobrir el valor profund teològic i espiritual. Jesús naixerà a Betlem però passarà la major part de la seva vida a Natzaret, de forma amagada, creixent als ulls de Déu, complint allò escrit pels profetes: “li diran Natzarè”.

Mons. Vives també va pregar i encomanar especialment totes les famílies del món, especialment aquelles que viuen les dificultats de la falta d’unió i trencament, els qui tenen malalts o les que no tenen feina, aliment, vestit o llar. També recordà la coneguda al·locució del Papa sant Pau VIè. a la casa de Natzaret, durant el seu famós viatge a Terra Santa del 1964, remarcant el silenci, l’oració, el treball i l’amor entre tots els membres de les famílies. Finalment va animar les Religioses a fer allò que la primera lectura recomanava: ser bons fills i pregar i acompanyar el Papa emèrit Benet XVI en aquests moments de vellesa, quan sembla que la seva vida a la terra s’esgota i es prepara pel seu trobament últim i definitiu amb el Senyor.

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots unint-la a les ofrenes de lofertori:

“Jo, renovo la meva consagració a Déu en l’Església, i el meu compromís de seguir Jesucrist vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència, segons les Constitucions de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. Confio en la gràcia de Déu, que demano per intercessió de la Sagrada Família, i en l’ajut de les meves germanes, per ser fidel a la meva consagració.”

Al moment de les pregáries dels fidels, l’Arquebisbe d’Urgell va proclamar aquesta pregària de Consagració de les famílies de la Diòcesi a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep:

Pregària de consagració de les famílies:
“Oh Jesús, Redemptor nostre misericordiós i ple d’amor, que havent vingut a il·luminar el món amb la vostra paraula i amb el vostre exemple, heu volgut passar la major part de la vostra vida humil, vivint subjecte a Maria i Josep a la pobra casa de Natzaret, santificant aquella Família que havia de ser el model de totes les famílies cristianes.

Acolliu benigne les famílies nostres, les de tota la nostra Diòcesi d’Urgell i del món sencer. Avui us les dediquem i consagrem a Vós.

Digneu-vos a protegir-les, guardar-les i establir-hi el vostre amor misericordiós, amb la pau i la concòrdia de la caritat cristiana, perquè imitant l’exemple sant de la vostra Família, puguin assolir l’eterna benaurança.

Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, amb la vostra piadosa intercessió feu arribar a Jesús les nostres súpliques i les nostres humils ofrenes, i obteniu-nos la gràcia de la seva benedicció.

Humil sant Josep, custodi santíssim de Jesús i de Maria, socorreu-nos amb les vostres pregàries en totes les necessitats espirituals i temporals, a fi que en unió amb Maria i amb Vós, puguem beneir eternament el nostre diví Redemptor Jesús.

Jesús, Maria i Josep recordeu-vos de les llars on manca treball, salut i amor. Uniu les nostres famílies perquè imitin la vostra Sagrada Família de Natzaret. Amén.”

Compartir