Missatge del Papa Francesc als Bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola

El Papa Francesc a través del seu Secretari d’Estat Cardenal Pietro Parolin ha enviat un missatge d’agraïment als Bisbes espanyols «pel gest d’adhesió i comunió eclesial» que li van transmetre en una carta enviada al final de la 108ª Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Aquesta missiva, publicada el dia 9 de desembre, és la resposta a la carta que el Cardenal Ricardo Blázquez, Arquebisbe de Valladolid i President de la CEE li va enviar, el 28 de novembre, en nom de tot l’episcopat espanyol i on li asseguraven al Pontífex la seva «comunió cordial i obedient» i li donaven les gràcies per l’Any Sant de la Misericòrdia, per l’Exhortació apostòlica Amoris Laetitia, i per la Carta apostòlica “Misericòrdia et misera”, en la qual el Papa permet a tots els sacerdots absoldre el pecat de l’avortament.

El Missatge íntegre del Sant Pare a l’Episcopat espanyol traduït al català és el següent:

«Senyor Cardenal Ricardo Blázquez Pérez
Arquebisbe de Valladolid
President de la Conferència Episcopal Espanyola

El Sant Pare, complagut per l’atent missatge que els membres d’aquesta Conferència Episcopal han tingut l’amabilitat d’enviar-li en acabar la 108ª Assemblea Plenària, desitja expressar el seu sentit agraïment per aquest gest d’adhesió i comunió eclesial.

Així mateix, invoca la intercessió de la nostra Mare la Verge Maria, perquè les iniciatives i decisions preses durant aquesta Assemblea serveixin per a reforçar el compromís cristià dels fidels i contribueixin a impulsar la tasca evangelitzadora en tots els ambients de la societat.

Amb aquests sentiments, el Papa Francesc, a la vegada que els demana que preguin i facin pregar per ell, els imparteix la benedicció apostòlica «.

Cardenal Pietro Parolin
Secretari d’Estat de Sa Santedat”

Compartir