Culmina la Col·lecció dels Clàssics Cristians del Segle XX en català

L’Ateneu Universitari Sant Pacià i Edicions Pòrtic, amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense, de la Fundació Dr. Albert Bonet i de la Generalitat de Catalunya, han completat la col·lecció Clàssics cristians del segle XX, que ofereix en traducció catalana, precedida d’un estudi-presentació, autors i obres importants de les diverses tradicions cristianes. El director de la col·lecció ha estat el Dr. Sebastià Janeras.

El dia 14 de desembre al saló d’actes del Seminari de Barcelona, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortès, que va participar a la presentació de la Col·lecció, juntament amb el Dr. Armand Puig, el Dr. Carles Duarte i el Dr. Sebastià Janeras va afirmar que aquesta publicació està adreçada a tothom, “al públic indiferenciat en el sentit de la fe o de la no fe cristiana. És així, encara que totes les obres són “confessionalment cristianes” i tenen com a argument matèries explícitament cristianes. Són obres nascudes al si de la fe. La col·lecció Clàssics cristians del segle XX” ve a ser una mena d’oferta realitzada des de dins de la fe envers tothom, creients o no creients”.

El bisbe de Sant Feliu va assegurar que la Col·lecció és “una bona representació del testimoni que ens han deixat germans en la fe, que, en la seva diversitat, van servir el món i l’Església, intentant la plausibilitat de la fe”.

El Dr. Armand Puig va recordar que el Papa Francesc va rebre l’obsequi dels volums d’aquesta col·lecció de mans dels Bisbes de Catalunya, en la darrera visita ad limina que van realitzar a Roma el març del 2014.

Compartir