Beatificació de 109 Claretians màrtirs a Barcelona

El dia 21 d’octubre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona el Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants, va beatificar en nom del Papa Francesc un nombrós grup de religiosos claretians, màrtirs de la persecució religiosa que sofrí Espanya durant la Guerra Civil (1936-.1939). La Diòcesi d’Urgell hi té el P. Xavier Morell i Cabiscol entre aquesta llista de gloriosos testimonis, que vessaren la sang per Jesucrist i l’Església. 
El P. Xavier Morell era fill d’Albesa i fou assassinat al cementiri de Lleida i enterrat a la fossa comuna. Tenia 25 anys i feia només pocs mesos que havia estat ordenat de prevere a Barbastre i formava part des de feia uns pocs mesos de la comunitat claretiana de Lleida.

El Cardenal Amato a la seva homilia posà en relleu com els màrtirs són lluminosos per a tota l’Església i la humanitat perquè arriben al cim de l’amor que és donar la vida. Ells ens orienten als cristians d’avui per donar testimoni de la nostra fe amb humilitat, esperit de sacrifici i seguiment de Crist Crucificat, per la vida del món. L’ardent amor a Maria Immaculada que Sant Antoni Maria Claret inculcà en els seus fills donà fruït en aquest gran grup de 109 màrtirs la gran majoria dels quals provinents de les Diòcesis catalanes. 
A la solemne celebració hi va participar el Cardenal Omella, l’Arquebisbe Pujol, el Nunci Fratini, l’Arquebisbe Vives, els Bisbes de Catalunya i molts Bisbes provinents d’Espanya, d’Amèrica i d’Àfrica, de l’Orde claretià, així com el P. General dels Claretians i molts Provincials, i una multitud de pelegrins, entre ells, molts familiars dels nous Beats, que ompliren la Basílica de la Sagrada Família. 
La seva festa se celebrarà el dia 1 de febrer.

Compartir