Solemnitat de St. Josep

El dia 19 de març, Solemnitat de St. Josep, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir la solemnitat a la Llar de St. Josep de les Germanetes dels Ancians Desemparats que el tenen com a Sant Protector de la Congregació. Estava acompanyat pel Vicari General i Rector Mn. Ignasi Navarri i per Mn. David Codina.

L’Arquebisbe va recordar com el beat Papa Pius IXè. l’any 1871, ara fa 150 anys, va declarar St. Josep Patró de l’Església Universal, i com el Papa Francesc a través de la Carta apostòlica Patris corde -Amb cor de pare- va voler que se celebrés un Any dedicat a la figura de St. Josep per tal que que creixi l’amor a aquest gran sant, i així ésser impulsats a implorar-ne la intercessió i a imitar-ne les virtuts. També destacà com en aquell dia, quan es complia el 5è aniversari de la publicació de l’Exhortació apostòlica Amoris Laetitia del Papa Francesc sobre la bellesa i l’alegria de l’amor familiar, s’inaugurava un Any “Família Amoris Laetitia” per tal  de valorar i subratllar el paper de la família com a nucli bàsic de la societat, tenint com a exemple la Sagrada Família de Natzaret, de Josep, Maria i Jesús.

Mons. Vives animà els residents de la Llar a saber-se encomanar a la figura de St. Josep, el gran custodi, que no parla a l’Evangeli però que sempre està present acompanyant amb la seva paternitat el Fill Déu i educant-lo i donant-li el rol de virilitat que l’ajudarà a créixer. Exhortà a les Religioses, treballadors i residents a ser custodis els uns dels altres per tal de ser una veritable Llar, Casa, que té a St. Josep com a Protector i defensor. Finalment recordà com St. Josep és el Patró de la bona mort a qui ens hem d’encomanar perquè ens ajudi en el moment del nostre traspàs amb abandó a les mans de Déu i vivint en la seva gràcia, sense pors.

També a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell va tenir lloc una Eucaristia solemne en la festa de St. Josep que fou presidida pel Rector de la Parròquia Mn. Ignasi Navarri i on hi van participar altres preveres de la ciutat. I a moltes esglésies de la Diòcesi es va fer un esforç perquè els fidels poguessin participar amb fruit de la solemnitat.


https://youtu.be/p_i6sn3Rd2g

Compartir