Pregària davant el Crist de la Preciosíssima Sang de La Seu

L’Arquebisbe Joan-Enric va presidir, davant la imatge del Sant Crist de la Preciosíssima Sang que es custodia a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell el vespre del Divendres Sant, una sentida pregària on hi van participar els integrants dels diferents passos de la tradicional processó que des de l’any 1603 processiona pels carrers de la ciutat ininterrompudament any rere any. Enguany han estat els fidels els qui han acudit a dins la Catedral davant la Capella lateral que custodia la imatge sagrada del Crist de la Preciosíssima Sang.

S’han fet present a la Catedral representants dels diferents passos que integren la processó: els armats, els pagesos de La Seu, el pas del Bes de Judes o Prendiment, el pas de l’Assotament, el pas de Jesús davant de Ponç Pilat, el Natzarè o el Senyor portant la creu al Coll, el Crist de l’Agonia, el pas de La Pietat, el del Sant Sepulcre i la Congregació dels Dolors. Alguns d’ells han processionat amb els seus estandards davant la sagrada Imatge del Crist de la Preciosíssima Sang.

El Germà Major de la Germandat de Sant Sebastià, Climent Miró, i la Sra. Sònia Lanau, Directora de l’Escola de Música, han presentat els diferents passos descrivint-ne les seves principals característiques històriques.

A continuació l’Arquebisbe Joan-Enric ha convidat els fidels a venerar la Sagrada Imatge encomanant tota la ciutat de La Seu d’Urgell especialment en aquesta pandèmia posant sota la seva intercessió tots els problemes i dificultats de la vida, per tal que Jesús Crucificat sigui el que ens ajudi amb la seva intercessió.

“Senyor Jesús que clavat a la Creu 
expieu els nostres pecats. 
Perdoneu-nos les culpes i 
doneu-nos la misericòrdia 
que brolla del vostre Cor traspassat”.


https://youtu.be/fQkJNIPXJ7M

Compartir