Confirmacions a Linyola

Dissabte dia 10 d’abril, Diumenge in albis dins l’Octava de Pasqua o de la Divina Misericòrdia, l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar la Pasqua a Linyola, i hi va administrar el sagrament de la Confirmació a dotze joves del poble. Estava acompanyat pel Rector Mn. Pere Cañada, pel diaca Mn. Josep Caba i el Secretari Mn. David Codina.

A la seva homilia va subratllar els principals punts de les lectures de la Paraula de Déu proclamades. A la primera lectura (Fets 4,32-35) es mostra com els creients tenien tots els béns en comú. En aquest sentit Mons. Vives va animar els joves confirmands i tots els fidels a compartir solidàriament el que tenim, especialment amb els més necessitats, i a treballar per la fraternitat i la caritat social. De la segona lectura (1Jo 5,1-6) en va subratllar com “la nostra fe és la victòria que ja ha vençut el món”. Animà els joves a ser “militants” coratjosos de Jesús, sense por, i a donar sempre testimoni de la seva fe i a perseverar en la fe rebuda pel Baptisme, i transmesa per la família i la Parròquia, que ens fa capaços de viure les dificultats de la vida amb amor, ja que hem estat incorporats a la resurrecció del Senyor. Finalment, de l’Evangeli (Jo 20,19-31) va recordar que el missatge del “No siguis incrèdul, sigues creient”, que Jesús Ressuscitat li diu a Tomàs és també per als qui vulguin ser deixebles missioners seus. I que li hem de respondre amb confiança i compromís: “Senyor meu i Déu meu!”.

Al final de la Missa l’Arquebisbe agraí el treball d’acompanyament dels pares i padrins, i dels mossens i catequistes que han acompanyat els joves confirmats en la catequesi durant anys malgrat les dificultats de la pandèmia actual, i els regalà un Nou Testament.

Compartir