Festa de la Mare de Déu de Montserrat

El dia 26 d’abril, Vigília de la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona principal de Catalunya i de totes les Diòcesis catalanes, l’Arquebisbe Joan-Enric va participar a la Vetlla de Sta. Maria a la Basílica de Montserrat, i el dia 27 va presidir l’Eucaristia al Monestir de St. Benet, parlant després amb la Comunitat de Monges Benedictines.

Al vespre va presidir la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell. Concelebraren amb ell els Vicaris Generals i el Secretari general. Dins de la celebració eucarística es va beneir una preciosa talla de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, del taller Reixach-Campanyà, de Barcelona, que un donant ha volgut lliurar a la Catedral i que serà ubicada a la capella lateral del temple catedralici on es veneren els beats màrtirs d’Urgell perquè pugui ser venerada pel poble fidel.

L’Arquebisbe a la seva homilia va glossar la importància que Maria té per al Poble de Déu, ja que porta l’alegria de l’Esperit Sant a aquells que visita. I il·lumina el seu camí amb les 4 seves paraules: “Ecce, fiat, magnificat i facite” que va anar desgranant. “Ecce” (aquí estic), com a símbol de la disponibilitat a fer la voluntat de Déu que s’ha de traduir en l’obediència de la fe per a nosaltres, que sempre hem d’estar disponibles per escoltar la crida de Déu. “Que es faci en mi”, perquè Maria és la humil serventa, que deixa fer allò que Déu li demana i no la seva pròpia voluntat que confia que es faci, es compleixi, sempre allò que Déu li diu, i ens ensenya a nosaltres a confiar en Déu malgrat les dificultats i adversitats de la vida. “Magnificat” perquè Ella magnifica sempre el Senyor, el lloa, li dóna gràcies, pels beneficis que rep de la seva mà. I “feu tot el que Jesús digui”, aconsellant ser actius, estimar i fer, col·laborar a l’arribada dels signes del nou Regne de Déu, encara que els seus designis i mitjans siguin sorprenents.

Mons. Vives va animar els fidels a tenir present en aquell dia el Santuari de Montserrat, la Comunitat de Monjos i tantes i tantes persones que pelegrinen als peus de la Moreneta per demanar ajuda i intercessió per Catalunya i per les 10 Diòcesis que la Mare de Déu de Montserrat protegeix amb amor maternal.

Compartir