Confirmacions a Guissona

Diumenge dia 9 de maig, VI de Pasqua, l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves de la Parròquia de Sta. Maria de Guissona (La Segarra). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector i Arxiprest d’Urgell Mitjà, Mn. Ramon Balagué; el prevere col·laborador de la Parròquia i estudiant de Sagrada Litúrgia, Mn. Juan Pablo Yañez i Mn. David Codina. Solemnitzaren els cants la coral de la parròquia formada per un bon grup de col·laboradors litúrgics.

A la seva homilia l’Arquebisbe va subratllar com l’Amor de Déu està inscrit en la creació i en el cim d’ella, que són l’home i la dona. La llei natural inscrita en la creació fa que tendim a l’amor i que la nostra vida entera estigui insatisfeta si no vivim la dinàmica pròpia del nostre ésser, que és l’Amor a Déu, sobre totes les coses i l’amor als nostres germans. Per això Mons. Vives animà els joves confirmands a deixar-se portar per l’Esperit Sant que rebien en plenitud en el dia de la seva Confirmació, que els mouria envers l’amor generós i oblatiu envers tothom, especialment els més necessitats, els pobres, els malalts i els qui pateixen.

Recordà als joves com l’amor és el que dóna sentit a la vida humana, un amor que pot ser viscut de forma plena en el sagrament del matrimoni però que també pot anar més enllà de l’erotisme i ser viscut en la castedat per part dels esposos o la paternitat o maternitat espiritual per part dels preveres i religiosos amb el celibat o la virginitat. Mons. Vives animà els joves a rellegir l’Evangeli proclamat en aquell dia (Jo 15, 9-17) on Jesús ensenya que ningú no té un amor més gran que el qui sap donar la seva vida i els animà a saber donar la seva vida per amor, dia a dia, amb generositat, tal com ens ho han ensenyat tantes i tantes persones durant la pandèmia actual, que estan donant el millor d’ells mateixos sense caure en l’egoisme de la disbauxa que no té en compte el patiment i el sofriment dels altres. Finalment, l’Arquebisbe felicità els padrins, pares i catequistes, que han fet un esforç extra, malgrat les circumstàncies difícils de la pandèmia, perquè els joves poguessin continuar la catequesi, preparar-se per rebre el sagrament de la confirmació i viure-la amb joia.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves el Nou Testament animant-los a cercar i llegir i meditar el text proclamat en aquell dia de la seva confirmació així com tot el capítol 15 de l’Evangeli de St. Joan.

Posteriorment de la celebració eucarística l’Arquebisbe pogué saludar l’Alcalde de Guissona, Il·lm. Sr. Jaume Ars i Bosch, i junts van visitar la Capella de St. Isidre del temple parroquial, que ha estat restaurada gràcies a la generosa col·laboració del qui fou advocat a Guissona, Sr. Ignasi Faus i Esteve, i que ha ajudat a crear un espai on es poden contemplar alguns dels tresors documentals que es custodien a la Parròquia i s’hi explica la història religiosa de Guissona.

Compartir