Confirmacions a La Massana (Principat d’Andorra)

El dia 28 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la confirmació a 16 joves i 1 adult de la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra).  A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep fou rebut per la Cònsol Major Hble. Sra. Olga Molné i pel Rector, Mn.  Lluís Eduard Salinas i pel col·laborador parroquial que atén la comunitat portuguesa present a la parròquia, P. Albano Ferreira Fraga.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà com els capítols 5, 6 i 7 de St. Mateu són l’adn, la senya d’identitat, de tot cristià i glossà l’Evangeli proclamat en aquell dia de Mt. 5 on Jesús diu als seus apòstols que són la sal de la terra i la llum del món. Adreçant-se als joves confirmands els indicà el valor de la sal que dóna gust al menjar, conserva els aliments i n’evita la corrupció, i la llum que fa que hi veiem i que gràcies a ella podem distingir els colors i donar alegria i vitalitat. Els joves confirmands que rebien aquell dia l’Esperit Sant havien de ser els qui amb el seu testimoniatge donessin gust pel seu amor i conservessin sempre l’amor i la fraternitat. També havien de ser llum pel seu bon exemple i el testimoniatge valent de la seva fe.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament animant els joves que cada dia en llegissin un breu fragment.

Compartir