18ª Trobada de matrimonis de Cerdanya a Talló

Amb les dificultats derivades de la pandèmia que van fer desistir del sopar de germanor i diàleg, va tenir lloc una celebració de l’Eucaristia dominical al Santuari de la M. de Déu de Talló (Bellver de Cerdanya) expressament viscuda com a Acte central de la 18ª Trobada de matrimonis de la Cerdanya amb l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric. Aquesta és una trobada que porta anys celebrant-se ininterrompudament. i que va inaugurar Mn. Francesc Balsells (a.c.s.), rector de Bolvir, traspassat el 2009 d’accident de carretera.

L’Arquebisbe Joan-Enric estava acompanyat del Rector del lloc Mn. Gabriel Casanovas, altres preveres i el diaca permanent adscrit a Bellver. Va recordar que preguessin pels fets dramàtics que es vivien a causa del terratrèmol d’Haití, i de la fugida massiva de ciutadans a Afganistan. I sobretot pregar per les famílies nostres i d’arreu del món, en aquest Any de la família, amb motiu del 5è aniversari de l’Encíclica “Amoris Laetitia” del Papa Francesc. Per la seva unió, respecte mutu, solidaritat entre generacions i servei a la societat.

Va comentar les lectures d’aquell diumenge, proposant que féssim de Jesucrist el nostre únic Senyor. I va glossar les paraules del cap. 6 de Sant Joan dirigides als apòstols “Vosaltres ¿també us en voleu anar?”. Cal meditar-ho, en les diverses cruïlles amb què ens trobem o trobarem al llarg de la vida, decisions, defalliments, dificultats en el compromís, accídia o superficialitat… Moments de decisió com el que ensenyava la primera lectura del llibre de Josuè, un cop entrat el Poble de Déu a la Terra que Déu els donava. Cal preparar-nos per poder respondre sempre amb St. Pere: “Senyor ¿aquí aniríem? Només Vos teniu paraules de vida eterna, I nosaltres hem cregut i sabem que sou el Sant de Déu!”.

I comentar la segona lectura als Efesis aplicant-la a la família avui. Amor, respecte, fecunditat i servei, atenent especialment els més vulnerables, malalts, petits i ancians, i animant a viure l’ideal evangèlic amb la força que ens dóna l’Esperit Sant. Una cultura del sevei i del tenir cura de l’altre.

Compartir