La FEMN celebra la primera assemblea presencial a Penelles

La Fundació d’Esplais Mare de Déu de Núria (FEMN) va celebrar la primera assemblea d’aquest curs a Penelles el passat dissabte 18 de setembre. Els membres del patronat i participants de cada esplai ens tornaven a retrobar amb molta il·lusió  perquè per primera vegada ho feien de forma  presencial des de que va començar la pandèmia.  

Puntualment es va donar inici a les 10 del matí amb la salutació del president Sr. Santi Amores i amb una pregària seguint l’evangeli del diumenge preparada pel consiliari Mn. Joan Pau Esteban.  Continuant amb  l’ordre del dia es va aprovar l’acta de l’última assemblea i tot seguit cada esplai va començar a fer la valoració de les colònies i activitats del lleure realitzades aquest estiu. En resum, es va valorar positivament el fet de poder fer-les amb canvi de format setmanal en alguns casos per tal de donar acollida i participació a més infants seguint les mesures sanitàries.  Es van comentar les diferents incidències que es van presentar per causa de la Covid o per altres motius. Com ja és costum en aquesta primera assemblea sempre es revisen els preus de pensió de les nostres cases de colònies i es fa l’assignació dels torns per a l’estiu proper. Des de l’equip de l’Animació de la Fe, el Sr. Ramon Oromí va presentar una proposta als diferents centres  d’esplai per tal de animar-los a formar-se i participar d’aquest àmbit essencial en la identitat cristiana dels nostres centres. A la mitja part van compartir un petit esmorzar preparat pel Centre d’Esplai la Freixa, que feia d’amfitrió aquesta vegada, i ens va acollir amb molt de caliu.

Posteriorment Sergi Argelich, de colònies Sant Jaume, va presentar la “Trobada d’Infants i Joves” que es realitzarà a la ciutat de Mollerussa el dissabte 23 d’octubre, on ells faran de amfitrions i organitzadors per primera vegada, amb la col·laboració de l’Esplai la Freixa. Seguit l’ordre del dia en l’àmbit de Formació es va valorar molt positivament el curs de monitors i monitores que es va realitzar del 19 al 22 d’agost a AINA. Posteriorment es van donar diferents informacions d’interès del MCECC i coneixement del calendari del nou curs. 

Finalment es va aprovar el nou logo de la fundació i es va parlar de la creació d’un himne del qual David Prades, músic i membre del patronat, ja en té la música i la lletra es farà amb la participació de tots els esplais. Al sortir del local social es van fer una fotografia davant d’un dels murals rurals, característics del  poble de Penelles des del primer Gargar Festival de Murals i Street Art al 2016.

Compartir