Confirmacions a La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

Diumenge dia 10 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 12 noies joves de la Parròquia de la Mare de Déu de Ribera de La Pobla de Segur (Pallars Jussà). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Josep Eliüd Arias i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va animar les joves confirmands a seguir l’exemple de Francesc d’Assís que de ser fill d’un ric comerciant de la ciutat en la seva joventut va passar a viure sota la més estricta humilitat i pobresa i en l’observança radical de l’Evangeli. Francesc d’Assís després d’haver vist el crucifix de la capella de Sant Damià va sentir com aquest li deia: “Francesc, vés i repara la meva església, que s’està caient en ruïnes. Va començar a reconstruir la capella però posteriorment s’adonà que la veu es referia a l’Església i no a la simple capella. Llavors va decidir vendre les seves mercaderies i donar-les als més pobres. El seu pare es va enutjar per l’actitud del seu fill i el va tractar de boig. El va portar davant del bisbe i la ciutat d’Assís, i llavors Francesc es va despullar de totes les seves vestimentes i les va retornar al seu pare de la terra, i va proclamar que en endavant només Déu seria el seu veritable Pare. Davant d’això, el bisbe el va abraçar i el va cobrir i acollir sota el seu mantell. És així com, pobre del tot, va ser radicalment lliure.

Mons. Vives va animar les joves confirmands a viure la radicalitat de St. Francesc en la seva vida com a joves essent lliures de riqueses, ostentació i esclavatges i modes que lliguen el cor i que impedeixen l’autèntica llibertat que fa feliç. I va remarcar com l’Esperit Sant que rebien en el dia de la seva Confirmació les havia d’ajudar a viure aquest despreniment i pobresa evangèlica que l’Evangeli proclamava en el diumenge de la seva Confirmació. Jesús diu al jove ric: “Encara et falta una cosa: vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor guardat en el cel. Després torna i vine amb mi”. El camí del despreniment i la solidaritat per amor a Crist no és fàcil, però hem de confiar en l’ajuda i la gràcia de Déu perquè “als homes els és impossible, però a Déu no, perquè Déu ho pot tot».

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament demanant-los que fos un llibre important en la seva vida com a cristians i els exhortà a col·laborar amb la parròquia i a perseverar en la fe rebuda i en les obres de misericòrdia com la visita als malalts i ancians.

Compartir