Confirmacions a Sort (Pallars Sobirà)

El dissabte 16 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 6 joves de la Parròquia de St. Feliu de Sort (Pallars Sobirà). Concelebraren amb l’Arquebisbe, el Rector de la Parròquia i Arxiprest de Pallars Sobirà, Mn. Joan Pau Esteban i Mn. David Codina.

La presentació dels joves confirmands fou a càrrec de la catequista i Secretària del Consell de Pastoral diocesà, Sra. Ester Sibís, que subratllà com malgrat que la pandèmia va dificultar la realització de la catequesi del curs 2019-2020, els joves no havien deixat mai de preparar-se, combinant la presencialitat amb les catequesis en família, i va demanar al Sr. Arquebisbe que els imposés les mans i els ungís amb el Sant Crisma en aquell dia.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà l’Evangeli proclamat en aquella celebració on Jesucrist diu als seus deixebles que ells són la sal de la terra i la llum del món. Mons. Vives glossà les imatges que Jesús proposa: ser sal i ser llum. La sal, que dóna gust als aliments, tot i que no es veu però és nota. El cristià ha de ser discret però ha de notar-se la seva presència per les seves bones obres. També els indicà com la sal guarda els aliments perquè no es podreixin ni es facin malbé. El cristià ha de ser sal guardant la fe i els manaments perquè el mal i el diable, el pare de la mentida, no els perverteixin. Finalment, els indicà com la sal servia com un sou o salari, just, amb l’origen etimològic de la paraula “salari”. I animà els joves a ser justos, a dir sempre la veritat i a perseverar en els valors que havien après a la catequesi.

L’Arquebisbe també glossà la imatge de “ser llum”. La llum il·lumina, dissipa les tenebres i les fosques. El cristià ha de ser llum per als seus germans, testimoni, dissipant les tenebres que els puguin envoltar. La llum escalfa, i els cristians amb l’amor hem d’escalfar el món i aportar-hi misericòrdia i tendresa; també la llum ens orienta, i la llum de les estrelles han orientat la humanitat en la nit, i especialment en el mar. Cal que el cristià siguin llum per orientar el camí dels seus germans i sobretot per portar-los a la Llum plena que és Jesucrist.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als confirmands un Nou Testament i la parròquia una estampa amb el Sant Crist que els joves han tingut a la seva sala de catequesi perquè els recordés el seu grup de fe. El Rector els animà a participar durant el present curs pastoral en el grup Txt, de fe juvenil, que iniciaran a la Parròquia.

Compartir