Confirmacions al Santuari del Remei i a Linyola

Dissabte dia 7 de maig, l’Arquebisbe Joan Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves d’Ivars, La Fuliola, El Tarròs, Tornabous, Boldú i Barbens al Santuari de la Mare de Déu del Remei, i posteriorment a 13 joves de Linyola. Va estar acompanyat a les dues celebracions per Mn. Carlos Alberto Ospina, Rector, i el diaca Mn. Josep Caba, amb Mn. David Codina.

Els va animar a l’homilia a viure la joia de la Pasqua perquè Crist ha ressuscitat i està viu, és el Bon Pastor que ens cuida, acompanya i, a través del seu Esperit Sant, ens defensa, perdona i enforteix per al testimoniatge coratjós de la fe i perquè discernim bé la pròpia vocació.

Va remarcar el missatge de la Paraula, comentant especialment el salm responsorial (Sl 99) quan diu “som el seu poble i el ramat que Ell pastura”. Pel baptisme hem rebut la dignitat de fills i filles de Déu, que res ni ningú no ens podrà arrabassar mai. Portem per sempre una vocació d’amor i de vida eterna.

I comentà el fragment de l’Evangeli de St. Joan (10,27ss) que es proclama enguany en el IV diumenge pasqual d’El Bon Pastor: escoltar i reconèixer la veu de Jesús, que ens dóna la veritable vida; sabem que som les seves ovelles i que no ens perdrem mai, perquè Ell ens guarda i defensa; i revela la seva igualtat amb Déu Pare, ja que són u.

La confirmació reclama acollir el do de l’Esperit i fer-lo fructificar. Estimar Jesús del tot, i perseverar en l’amor. Ell sempre els acompanyarà i sostindrà.

A tots els joves confirmats els va regalar el Nou Testament i els exhortà a llegir-lo cada dia i a pregar, essent fidels a l’Eucaristia i escoltant la veu de Déu, per discernir la seva voluntat.

També va agrair el treball dels diversos catequistes en tots els pobles que tant col·laboren amb els Mossens, així com el Consell pastoral i Càritas i altres grups parroquials, com Mans Unides i L’Hospitalitat de Lourdes. I valorà el servei a la litúrgia de les dues Corals que van acompanyar les dues celebracions.

Abans de la missa, a la Rectoria de Linyola, l’Arquebisbe Vives va rebre l’obsequi d’un retrat seu fet pel pintor-retratista de Linyola Sr. Robert Pérez, que personalment li volgué dedicar aquesta bella obra seva.

Compartir