Curs per a nous Formadors dels Seminaris

Els dies 3, 4 i 5 de gener 2022 va tenir lloc un Curs on line per a formadors dels Seminaris, que recentment han començat el seu servei com a acompanyants. Tenia per lema “Formar-se per a formar: començar en el Seminari”, i estava organitzat per la Comissió episcopal de Clergat i Seminaris de la CEE. A l’inici intervingueren l’Arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió, Mons. Joan-Enric Vives, i el Vicepresident Mons. Jesús Vidal, bisbe auxiliar de Madrid, i el curs es va anar desenvolupant amb les diverses intervencions. Va ser seguit per una trentena d’inscrits.

La temàtica d’iniciació va versar sobre “Objectius i mitjans de la dimensió humana i espiritual”, amb D. Fernando Ramón i D. Juan Carlos Mateos. També la Dra. Teresa Barrera, psicòloga, va tenir dues intervencions sobre la psicologia en la formació dels seminaristes. I també s’aprofundí sobre la persona de Jesús de Natzaret com a model del sacerdot, amb D. Fernando Ramon, i els consells evangèlics amb Mons. Jesús Vidal. El mateix bisbe auxiliar de Madrid ajudà amb una ponència sobre la distinció entre el fur intern i el fur extern, com a àmbits de la formació, i també D. Juan Carlos Mateos sobre la vida espiritual, eix de la configuració presbiteral. Finalment D. Sergio Requena aportà sobre el cinema com a mitjà formatiu, i D. Enrique Ybáñez sobre les noves tecnologies i la formació sacerdotal.

Un curs que cada any s’imparteix en aquestes dates, amb temàtiques complementàries, i que els nous formadors dels Seminaris Espanyols valoren molt, perquè acaben d’incorporar-se al ministeri de la formació i necessiten formar-se de forma més específica..

Compartir