Missatge del Papa Francesc als joves amb motiu de l’encontre virtual de Taizé

El Sant Pare Francesc ha fet arribar als joves i a la comunitat de Taizé un missatge en què vol transmetre la seva proximitat “en el pensament i en la pregària” als joves participants. En un telegrama convida els joves a convertir-se en “artífexs de la unitat” en un món cada vegada més polaritzat: “la vostra trobada té lloc en un moment de gran preocupació. Moltes persones es pregunten: ¿té futur el nostre planeta? Quines responsabilitats hem d’assumir per salvaguardar i fer que la Terra sigui habitable? En el missatge demana als joves que en lloc de cedir al derrotisme, abordin aquestes qüestions i cerquin respostes a la Paraula de Déu: “És quan estem junts que l’Esperit de Déu bufa d’una manera especial”. També fa referència al camí sinodal per a cercar fer-se més disponible a l’obra de l’Esperit.

El 44è Encontre de Joves que la Comunitat de Taizé organitza per fi d’any, en el qual es troben milers de joves d’arreu d’Europa, i que enguany s’havia de fer a Torí, després d’haver estat ajornat en l’any anterior a causa de la pandèmia; es farà de manera virtual i no presencial.

La nova data proposada és del 7 al 10 de juliol de 2022, també a la ciudad italiana de Torí. En aquests dies, i substituïnt la trobada personal, s’estàn organitzant des del dia 28 de desembre, transmissions de pregàries en les quals participen alguns dels germans de la comunitat amb joves de Torí.

Compartir