Solemnitat del Nadal i Cant de la Sibil·la

Des de la tarda del dia 24 i tot el dia 25 de desembre a la Catedral Basílica de Sta. Maria de La Seu d’Urgell i a tots els temples parroquials i altres capelles del Bisbat d’Urgell es va celebrar la solemnitat del Nadal del Senyor.

Quan a la naturalesa, pel solstici d’hivern, reneix la llum del sol, l’Església des dels inicis del cristianisme hi va celebrar el naixement en la carn del Fill de Déu, fet home en les entranyes de la Santíssima Verge Maria i custodiat per Sant Josep.

L’Arquebisbe Joan-Enric va presidir les Misses vespertines a La Llar de St. Josep, amb els residents i religioses de la Llar i a la Catedral, on abans de la celebració eucarística, la Soprano Laura Castellet i cantors de l’Escola de Música de La Seu d’Urgell, van interpretar a l’inici de la Missa vespertina avançada per causa de les mesures sanitàries, el cant de la Sibil·la, segons els cantorals de La Seu d’Urgell. “Lo jorn del judici, parrà qui haurà fet servici“. Aquest és el missatge de la profetessa Sibil·la que anuncia que s’acompleixen les profecies i que neix la salvació, i que, tots els mortals han de recordar que seran jutjats per les obres de servei i amor que hauran dut a terme.

A la Missa del migdia de la Catedral, l’Arquebisbe d’Urgell va impartir la benedicció apostòlica amb indulgència plenària.

El missatge de l’Arquebisbe a les diverses homilies s’ha centrat en el comentari de l’Evangeli, sigui el de la missa de la Nit, com el de la missa del Dia de Nadal. Afegint-hi la necessitat de recomençar amb l’ajuda d’aquell que ve per portar la Pau i l’Esperança a la humanitat. I que l’hem de cercar amb tot el cor, en la Paraula de Déu, en els Sagrament, especialment en l’Eucaristia, en l’estimació per tothom, especialment pels petits i els pobres, en la Comunitat eclesial, que és presència seva també i en el més íntim de nosaltres mateixos, i va citar les paraules de Sta. Teresa ben actuals: “Y si acaso no supieres dónde me hallarás a Mí, no andes de aquí para allí, sino, si hallarme quisieres, a Mí buscarme has en ti.“ També tingué un record pels malats de Covid, i els llos on no hi ha pau, així com per als refugiats i emigrants. Demanà un compromís més ferm de tots envers aquestes causes de la humanitat que Jesús, per la seva Encarnació, s’ha fet seves.

Compartir