Admissió als Ordes i Ministeris a La Seu d’Urgell

El dissabte 18 de desembre, dins la celebració eucarística del IV Diumenge d’Advent, a l’església de La Missió de La Seu d’Urgell, el candidat al diaconat permanent, Sr. Antoni M. Serra Canturri, va rebre de mans de l’Arquebisbe Joan-Enric l’Admissió als Ordes i els ministeris de Lector i Acòlit. Estava acompanyat pel Vicari general i Vicari per al Clergat a la Diòcesi, Mn. Ignasi Navarri, i pel Secretari general i Canceller Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en el IV Diumenge d’Advent on Maria, la Mare de Déu, és presentada com el model de fe i caritat, a les portes de la celebració del Nadal. En efecte, la Mare de Déu, anà “decididament” a la muntanya, per visitar la seva parenta Elisabet, que, com ella, estava embarassada del precursor, Joan Baptista. Mons. Vives glossà com l’actitud de servei que Maria viu a l’Evangeli ha d’esperonar tots els creients, i, especialment, els qui es preparen per a esdevenir un dia diaques en l’Església, l’Antoni M. Serra, que en aquella celebració rebia l’Admissió als Ordes Sagrats i els ministeris de Lector i Acòlit. L’Arquebisbe animà al candidat a estimar sempre la Paraula de Déu en la seva vida i a meditar-la i aprofundir-la, per difondre-la amb amor recordant els salmista “la vostra Paraula fa llum als meus passos; és la clorar que m’il·lumina el camí”; i al mateix temps li recordà com ser acòlit tenia un sentit profund que era el d’estar a prop de l’altar, servint el culte diví amb unció i devoció, i poder distribuir la Sagrada comunió als malalts, i a tot el Poble de Déu. El candidat rebria avui una benedicció de Déu a través de l’Església, perquè ell mateix esdevingués benedicció per als germans.

Després de l’homilia va tenir lloc el ritus litúrgic de l’Admissió i de la donació dels ministeris de lector i acòlit.

Està previst que, si Déu ho vol, el dissabte dia 8 de gener, al Santuari-Basílica del St. Crist de Balaguer, el Sr. Antoni M. Serra Canturri sigui ordenat de diaca juntament amb dos seminaristes en camí del presbiterat, Jerrick Rodríguez Banzuela i Àlex Vargas Moncada.

Compartir