Assemblea diocesana de l’Hospitalitat de Lourdes

El dia 28 de novembre, primer diumenge d’Advent, es va celebrar al Santuari del Sant Crist de Balaguer, la 42a. Assemblea anual de l’ Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’ Urgell.

L’Assemblea va començar al Santuari Basílica del Sant Crist de Balaguer on es va celebrar la Santa Missa presidida pel Sr. Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, consiliari diocesà de l’ Hospitalitat. La Comunitat de Monges Clarisses va representar l’Entronització del nou Leccionari del Cicle C segons St. Lluc, que llegirem al llarg d’aquest Any Litúrgic 2020-2021

El Sr. Arquebisbe a la seva homilia va expressar el goig de tornar-nos a retrobar com a Hospitalitat, ja que L’ any passat, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar aquesta assemblea anual. El Sr. Arquebisbe va exhortar els presents a viure amb joia I esperança aquest temps d’Advent que ens prepara al Nadal i “recomençar” amb l’ajuda de Déu, cercant la santedat i l’amor al pròxim, i va presentar el model de la Verge Maria, que l’Hospitalitat estima tant, per a viure el Nadal i acollir Jesús que arriba.

LA la Missa es va recordar els difunts de l’Hospitalitat traspassats des de la darrera assemblea. Com a signe de record i de pregària es van oferir un ciri encès i un ram de flors. 

A continuació va tenir lloc la celebració de l’assemblea a la casa d’Espiritualitat del Sant Crist de Balaguer. Després de la pregària inicial i de la salutació del Sr. Arquebisbe i del President de l’ Hospitalitat, el Sr. Josep M. Marimon, la Sra. Lluïsa Visa va procedir a la lectura de l’acta de la 41a. assemblea celebrada a La Seu d’ Urgell, el novembre de 2019, tot coincidint amb la presència de les relíquies de Sta. Bernadeta a la diòcesi. L’ acta va ser aprovada per unanimitat. 

A continuació es va procedir a la presentació del balanç econòmic de l’ hospitalitat i per unanimitat es va decidir de fer un donatiu de 2.500 euros al Santuari de Lourdes, per ajudar a les despeses del Santuari originades a causa de la pandèmia i l’absència de pelegrins. 

Un dels punts clau d’aquesta assemblea fou la renovació parcial  dels membres de la Junta de l’Hospitalitat. La Sra. M. Dolors Trilla fou elegida com a nova Presidenta de l’Hospitalitat. El Sr. Magí Gaset, nou cap de camillers i la Sra. Rosaura Llordés, nova cap d’ infermeres. També es va procedir a ratificar i escollir nous vocals representants dels diversos arxiprestats de la diòcesi. Totes aquestes eleccions foren preses per unanimitat. 

El Sr. Arquebisbe va fer entrega d’una placa d’agraïment  al Sr. Josep M. Marimon pels seus 11 anys d’entrega i dedicació com a President de l’ Hospitalitat. 

El dinar de germanor va posar el punt i final a aquesta joiosa i esperada trobada presencial de l’ hospitalitat.

Compartir