Visita Pastoral a Ordino (4): Escoles francesa i andorrana, i visita al Quart de Sornàs

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va visitar durant el matí del dimarts 23 de novembre les escoles francesa i andorrana de primera ensenyança i l’andorrana de segona ensenyança, situades a la Parròquia d’Ordino, on fou rebut pel Director de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals del Ministeri d’Ensenyament, Sr. Josep Areny, i per la directora de l’escola francesa, Sra. Claudine Fivarelle.

Mons. Vives anava acompanyat de Mn. Joan Fenosa i de Joaquim Cebrián. Va poder visitar algunes classes i va contestar les preguntes dels alumnes sobre el paper del Copríncep i la seva tasca, encoratjant-los a estudiar i ser solidaris amb els companys. La Directora el va informar dels seus programes educatius. Després es va trobar amb la Sra. Maite Casals, Directora de les Escoles andorranes del Ministeri d’Ensenyament en el mateix edifici, ja que és compartit pels dos sistemes, i amb ella va saludar la Directora del centre del sistema educatiu andorrà, Sra. Meritxell Blasi i la Cap d’Estudis, Rosa M. Rechi i va visitar algunes de les aules. Mons. Vives va animar el professorat i alumnat en la seva tasca educativa, assenyalant que és molt important pel futur, que el país necessita una educació amb valors i que cal reconèixer la tasca dels educadors, sobretot, en moments de pandèmia.

En acabar, es va desplaçar fins a l’edifici on l’escola andorrana imparteix la segona ensenyança, acompanyat per la Sra. Maite Casals, i allà va conèixer les inquietuds dels joves, que en aquell moment acabaven una estona de lleure. Els va saludar a la biblioteca, on va parlar amb ells i, seguidament, va saludar alguns mestres a la sala de professors, acompanyat de la Directora del centre Sandra Tudó i dels Caps d’Estudis Paula Barreiro i Jordi Torné. En aquesta escola hi ha 63 mestres i 443 alumnes. Va visitar també algunes aules amb els joves de tercer i quart d’ESO amb els que va parlar de la institució dels Coprínceps, del valor de la resiliència, de les decisions ètiques per a la vida i de la necessitat de treballar pels altres.

Va cloure la Visita Pastoral d’aquell dia l’anada al Quart de Sornàs i la visita a la seva petita església. En arribar, el Segon Llevador del Quart, Hble. Sr. Joan Font, el va rebre i amb ell,  van visitar l’església dedicada a Sant Roc, on van fer una pregària pels veïns del Quart i per tot Ordino, i van visitar el poble, amb el seu antic safareig i la Casa del Quart.

Compartir