Visita Pastoral a Ordino: Comú i Centre esportiu (2)

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, prosseguí el dia 12 de novembre la Visita Pastoral a la Parròquia d’Ordino (Principat d’Andorra) que aquests dies està realitzant, amb la trobada institucional amb els membres del Comú d’Ordino.

A la seva arribada a la Parròquia fou rebut pels Hbles. Srs. Cònsols Major i Menor, Sr. Josep Àngel Mortés Pons i Eva Choy Guiu; i pels Consellers de Comú; així com per les Conselleres Generals filles de la Parròquia, M.I. Sra. Sandra Codina i M.I. Sra. Berna Coma i pel Ministre de Salut del Govern d’Andorra, M.I. Sr. Joan Martínez Benazet, fill també de la Parròquia; i pel Rector Mn. Joan Fenosa.

Un grup d’infants li va cantar espontàniament una cançó de benvinguda a l’Arquebisbe en arribar a la Parròquia que Mons. Vives agraí molt com un signe d’estima i proximitat. 

Al Saló de Plens del Comú i amb la presència dels Hbles. Srs. Consellers de Comú; de les Conselleres Generals i del Ministre de Salut; el Cònsol Major adreçà unes lparaules de benvinguda al Copríncep episcopal, agraint-li la seva Visita, destacant la proximitat que sempre ha mostrat l’Arquebisbe amb les necessitats de les Parròquies recordant, per exemple, la visita que el Copríncep va realitzar el juliol de 2020 a tots els Cònsols de les 7 Parròquies per agrair-los el seu treball, dedicació i esforç durant la pandèmia: “Ben sovint ens heu demostrat que esteu al costat dels feligresos i la parròquia, us ho agraeixo en nom del poble”, destacà el Cònsol.

En el seu discurs de resposta i agraïment, el Copríncep Vives recordà la seva vinculació emocional amb la parròquia de St. Corneli i St. Cebrià d’Ordino ja que la seva mare portava el nom de Cornèlia i amb ella havia visitat la Parròquia en una de les seves primeres visites al Principat. Va agrair la càlida benvinguda que li havia ofert el Comú i els Srs. Cònsols i va destacar com el Principat d’Andorra estima i valora la tasca important que els Comuns desenvolupen i la seva proximitat a les necessitats dels parroquians. Glossà el valor i sentit de les Visites Pastorals que els Bisbes han de realitzar a les Parròquies per tal de conèixer la realitat de primera mà i com ell venia a Ordino amb esperit d’escoltar l’opinió i parers de les persones que li volguessin transmetre de primera mà.

Va recordar com el Principat d’Andorra és un País savi, que ve de moltes generacions precedents, de padrins i padrines, que han ajudat a ser el que és, i que això es posa de manifest en el fet que el Consell General (Parlament) d’Andorra és un dels més antics del món, amb orígens a l’any 1419. Va subratllar el compromís personal i institucional que el Copríncep episcopal té amb el Principat d’Andorra i la seva voluntat de servir al País segons allò expressat en la Constitució, respectant la pluralitat democràtica i el debat d’idees, amb respecte i lleialtat institucional, però recolzant i sostenint allò que el Govern i el Consell General escollit democràticament determinin. En aquest sentit va destacar com la pluralitat dels Consellers Comunals han de ser escoltats, també en les temàtiques que generen un major debat social dins la Parròquia, perquè la pluralitat d’idees ajuda a definir, explicar i progressar en els projectes.

També va demanar excel.lència en la defensa del medi ambient, passant d’una cultura del desbaratament a una cultura del tenir cura de l’altre. Reclama accions dels governs però també de la base ciutadana, i que la conversió ha de ser general.

Finalment, va iagrair tot el treball desenvolupat pel Comú en la pandèmia que va destacar com a exemplar gràcies a l’ajuda d’altres institucions com Càritas Andorrana o Creu Roja. 

Posteriorment el Copríncep signà el llibre d’honor del Comú i va poder saludar personalment tots els Consellers de Comú, amb els qui es va fer una foto de família a l’entrada del Comú. 

Després, acompanyat dels Cònsols va visitar les dependències de la Casa Comuna i va saludar els treballadors interessant-se pel seu treball i agraint-lo. 

Després de dinar, convidat per la Corporació comunal, va conèixer les remodelacions que s’han dut a terme en els darrers anys al Centre Esportiu d’Ordino, acompanyat pels Cònsols i també pel Conseller de Comú de Turisme, Esports i Dinamització, Hble. Sr. Jordi Sarracanta. Fou acollit per la Cap d’Esports i Directora del Centre Esportiu, Sra. Judith Villaró, que explicà els detalls de les obres realitzades al Centre Esportiu, que han consistit en la millora de les instal·lacions per a practicar Judo i arts marcials, la millora dels vestidors i espais de lleure, així com de noves sales per la pràctica de gimnàstica, a més d’una renovació de les instal·lacions de la piscina comunal. Actualment la instal·lació comunal disposa de 1.800 socis.

Compartir