Dia del dejuni voluntari i Campanya 2021 de Mans Unides

“Contagia solidaritat per acabar amb la fam” és el lema de la 62ª Campanya de Mans Unides que se celebra el diumenge 14 de febrer de 2021 i que se centra a denunciar les conseqüències que la pandèmia del coronavirus està tenint entre les persones més vulnerables del planeta. Desitja promoure la solidaritat entre tots els homes i dones com a única forma de combatre la pandèmia de la desigualtat, agreujada per la crisi sanitària mundial, que castiga amb la fam i la pobresa centenars de milions de persones en el món.

A la Diòcesi d’Urgell el projecte de desenvolupament que Mans Unides Urgell enguany vol sufragar està situat a Uganda i consisteix en la millora de la seguretat alimentària i dels ingressos de famílies camperoles. El seu import a intentar cobrir és de 35.000 euros. El projecte se situa en el districte de Rubirizi, a la regió de Mbarara, en una zona agrícola deprimida en la qual diversos factors han provocat l’empobriment del sòl: desforestació, sequera i falta de coneixements agrícoles per part dels camperols. Ell 99% dels habitants viuen en una àrea rural i la majoria d’ells estan per sota del llindar de la pobresa, amb uns ingressos d’uns 1,5 euros al dia. Ara sol·liciten la col·laboració de Mans Unides per portar a terme un projecte de millora de les condicions de vida de 600 famílies en vint petites localitats i que permetrà que 4.800 persones (sobretot nens i dones) se’n puguin beneficiar. Es tracta d’un projecte formatiu i d’equipaments en seguretat alimentària, tècniques agrícoles, sanitat i higiene i generació d’ingressos per a aconseguir una millora dels cultius com per tal de diversificar les activitats de generació d’ingressos. En les sessions formatives es posarà especial èmfasi sobre les mesures de seguretat per tal de prevenir el contagi pel coronavirus. El projecte durarà 3 anys.

La campanya s’iniciarà aquest divendres dia 12 de febrer amb el Dia del dejuni voluntari  i segons Mans Unides pot ser el millor per convertir aquesta petita renúncia en alguna cosa gran. La idea és fer dejuni per saber el que se sent quan es passa gana i donar el que t’estalvies a aquesta organització que lluita contra la fam arreu del món. La història d’aquest dia es remunta a l’any 1960 quan Dones d’Acció Catòlica Espanyola van realitzar la seva primera Campanya contra la Fam, a partir de la qual s’ha anat configurant l’actual Mans Unides, ben coneguda arreu del món. 

El proper dissabte dia 20 de febrer a les 11h. via telemàtica tindrà lloc l’Assemblea diocesana de Mans Unides del Bisbat d’Urgell on està prevista la participació de les diferents parròquies del Bisbat i on es revisarà la campanya del 2020 i s’explicarà detalladament la campanya del 2021 i se’n comentaran els materials i les iniciatives per a aquest 2021.

Compartir