Commemoració de tots els Fidels Difunts

El dia 2 de novembre, Commemoració de tots els Fidels Difunts, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir l’Eucaristia per tots els fidels difunts de la Diòcesi a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, on van concelebrar els Vicaris Generals i alguns preveres residents a la ciutat. 

En iniciar l’Eucaristia el Rector de la Parròquia, Mn. Ignasi Navarri, com és costum, va llegir el nom dels 128 difunts, des de l’1 de novembre del 2019 a l’1 de novembre de 2020, en un moment intens de pregària per tots ells, amb l’assistència de molts familiars i amics dels traspassats que havien estat convidats expressament per la Parròquia.

A la seva homilia, l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar les lectures proclamades en aquell dia del llibre de Job, on el savi posa tota la seva esperança en Déu malgrat la mort i les vicissituds i dificultats de la vida i l’Evangeli (Jo 14,1-6) on Jesús diu que “a casa del meu Pare hi ha lloc per a tots: si no n’hi hagués, us podria dir que vaig a preparar-vos estada? I quan hauré anat a preparar-vos-la, tornaré i us prendré a casa meva, perquè també vosaltres visqueu allà on jo estic”. Mons. Vives remarcà com hem de confiar en la paraula de Jesús i augmentar la nostra fe i confiança en la resurrecció. En Crist la mort ha estat vençuda i s’ha trencat el llaç de la mort. Exhortà els fidels a pregar durant tot el mes de novembre per l’etern repòs dels nostres germans difunts ja que el Papa Francesc ha volgut ampliar la gràcia de la indulgència plenària per tots els fidels difunts a qui els encomani durant tot el mes de novembre i compleixin amb les condicions marcades per la Santa Mare Església: confessar, combregar i resar el Parenostre i la Professió de Fe per les intencions del Papa.

Compartir