Inici de la Quaresma

L’Arquebisbe Joan-Enric va presidir el dimecres 26 de febrer la celebració eucarística amb què s’inicià amb solemnitat la Santa Quaresma, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell. La celebració també es va dur a terme a totes les parròquies de la Diòcesi d’Urgell.

La solemne Missa a la Catedral, amb el gest litúrgic de la imposició de la cendra com a signe de penediment i de conversió, va aplegar els fidels a les vuit del vespre. Fou concelebrada pels Vicaris Generals Mn. Navarri i Mn. Mauri, pels M.I. membres del Capítol de la Catedral i d’altres sacerdots de la ciutat de La Seu d’Urgell.

A la seva homilia, Mons. Vives glossà el missatge de Quaresma del Papa Francesc d’enguany i encoratjà els fidels a viure el temps quaresmal vivint l’almoina, l’oració i el dejuni, i enguany, va voler destacar com els pobres i els malalts ens porten a la conversió. En aquest sentit, va pregar per tots els malalts, especialment els qui aquests dies, viuen els estralls del coronavirus i va destacar l’acompanyament i la feina de tot el personal mèdic, assistencial i de les persones que investiguen la cura de les malalties.

Després de l’homilia, Mons. Vives beneí les cendres que Mn. Benigne Marqués imposà a l’Arquebisbe i després aquest ho féu a tots els concelebrants i els fidels.

Compartir