Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

Del 18 al 25 de gener de 2020 es duu a terme aquesta setmana d’oració amb el lema «Ens van mostrar una humanitat poc comuna» (Cf. Hch 28, 2).
«Ens van mostrar una humanitat poc comuna» (Cf. Hch 28, 2). Aquest és el lema de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians d’enguany, que se celebrarà del 18 al 25 de gener de 2020. Els més interessats ja poden preparar-se per a una setmana intensa, amb els materials preparats pel Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians i la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial d’Esglésies ja disponibles.

Enguany «l’Octavari s’inspira en la narració de la tempesta que va sofrir la nau que portava a sant Pau a Roma amb alguns presoners que van acabar socorreguts a Malta» expliquen els bisbes de la Comissió Episcopal de Relacions Interconfessionals que també han fet públic el seu missatge. «Van ser socorreguts amb veritable humanitat pels nadius de l’illa i pel personatge principal, Públio, que va acollir en la seva pròpia casa als nàufrags i els va auxiliar fins a l’admiració» asseguren.

Un relat més que actual

«Un relat de gran actualitat- afirmen els bisbes-, si pensem en les travessies dels emigrants i refugiats a la recerca de port segur al Mediterrani. Milers d’ells fugen dels seus països d’origen perseguits per la seva fe o les seves idees. El relat contrastat amb la realitat de cada dia és una forta anomenada a la unitat d’acció de tots els cristians, perquè tractem amb sol·lícita humanitat a quants ens demanen ajuda. Els països dels quals procedeixen els emigrants pateixen mals socials i desordres que els obliguen a buscar unes condicions de vida millor entre nosaltres. És necessari ajudar als països que els emigrants abandonen, promovent en ells el respecte als drets humans, la llibertat religiosa i el benestar social que ara no poden legítimament oferir a quants es veuen obligats a emigrar» finalitzen els bisbes en el seu missatge.

Compartir