50 anys de professió de 2 Carmelites de St. Josep a Tartera (Cerdanya)

El diumenge dia 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat de Mn. Enric Bonet, va presidir l’Eucaristia dominical a la Capella de la Residència de la Immaculada de Tartera (Prats i Sansor – Cerdanya) dins la qual van donar gràcies per la seva vida consagrada dues germanes que complien 50 anys de professió, les Germanes Maria Nigdàlia Rodríguez Rodríguez i Montserrat García Peña. A l’Eucaristia hi va assistir tota la Comunitat de les Germanes Carmelites encapçalades per la Gna. Ascensión Ortega, Superiora General.

L’Arquebisbe Joan-Enric va destacar a l’homilia com la celebració litúrgica de la Immaculada Concepció de la Verge Maria omplia de goig tota l’Església, i especialment la residència de la Immaculada a Tartera que la té per Santa Advocada i Protectora. Va posar de manifest com la vida consagrada forma part de la mateixa naturalesa de l’Església i com en celebrar els 50 anys de professió religiosa de dues germanes donàvem gràcies a Déu pel do que en l’Església suposen els consagrats i consagrades que amb la seva vivència dels consells evangèlics de pobresa, castedat i obediència s’identifiquen plenament amb Jesucrist.

Va remarcar el do de la perseverança que aquestes Germanes manifestaven i com tots els cristians hem de viure testimoniant la gràcia que ens ajuda a mantenir-nos i a créixer en el seguiment del Senyor.

Els Fundadors de les Religioses Carmelites de St. Josep, la venerable Gna. Rosa Ojeda, filla de Vilanova i la Geltrú, i el bisbe barceloní Dr. Josep Morgades, van iniciar l’any 1900 a Horta, i van saber traduir en ajut als infants, als malalts i ancians, i en tantes tasques d’amor ardent envers els necessitats.

Compartir