Festa de la M. de Déu del Pilar a La Seu d’Urgell

El Vicari General i Rector de la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri, va presidir, el 12 d’octubre, la missa amb motiu de la festa de la Mare de Déu del Pilar, a la Caserna de la Guàrdia Civil de La Seu d’Urgell en honor de la seva Patrona, i a la qual va assistir el Representant personal del Copríncep episcopal, Mn. Josep M. Mauri, així com altres Autoritats encapçalades per l’Ambaixador del Regne d’Espanya davant Andorra, Excm. Sr. Àngel Ros.

També, en aquell mateix dia, el Degà del Capítol Catedral, Mn. Xavier Parés, va presidir la Missa de la festa de la M. de Déu del Pilar a la S.E. Catedral de Sta. Maria d’Urgell amb la presència dels fidels de la parròquia.

Van destacar com Maria és Pilar de fe i van demanar saber-nos refugiar sota el seu mantell celestial i fer realitat el que diu l’oració col·lecta de la Festa litúrgica de la Mare de Déu del Pilar: “concediu-nos, per la seva intercessió, fortalesa en la fe, seguretat en l’esperança i constància en l’amor”. Van destacar com l’Evangeli proclamat en la Festa del Pilar (Lc 11,27-28) destaca que davant la lloança que rep Jesús per part d’una dona que crida entre la gent ell respon: “Més aviat sortosos els qui escolten la Paraula de Déu i la guarden”. Cal saber escoltar i alimentar-nos cada dia de la Paraula de Déu en l’Eucaristia diària i estimar la Mare de Déu, que segons una venerable tradició, es va manifestar sobre una columna o pilar, signe visible de la seva presència, i es va aparèixer a l’apòstol St. Jaume per animar-lo en la tasca de predicar l’Evangeli. Tinguem per tant confiança que Maria ajudarà sempre els apòstols i ens traurà de qualsevol desànim o dificultat.

Compartir