Mons. Vives assisteix a les exèquies de l’exCopríncep J. Chirac

El Copríncep episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat del M.I. Sr. Xavier Espot, Cap de Govern, i la Síndica General, M.I. Sra. Roser Suñé, van assistir el dilluns dia 30 de setembre al funeral oficiat a París en memòria de Jacques Chirac, President de França i Copríncep d’Andorra entre 1995 i 2007. Una missa a l’església de Sant Suplici a la qual també hi van ser presents caps de Govern i Estat d’arreu del món. Després de la cerimònia el copríncep francès, Emmanuel Macron, va ofereir un dinar a les Autoritats presents al Palau de l’Elisi.

L’Executiu andorrà va decretar tres dies de dol per la mort de Jacques Chirac aquest dijous passat als 86 anys.

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Urgell Joan-Enric Vives, amb motiu de la mort de S.E. Jacques Chirac, va enviar una Carta de condol a S.E. el Copríncep d’Andorra i President de França M. Emmanuel Macron, on entre altres coses diu:

Amb motiu de la mort de l’Excm. Sr. Jacques Chirac, que fou Copríncep d’Andorra i President de la República Francesa entre 1995 i 2007, així com Primer Ministre de França i Alcalde de París, us envio el meu sincer condol a V.E. i a tot el Poble de l’estimada França, en nom propi i en el de les Autoritats i el Poble del Principat d’Andorra.

“Recordem amb agraïment tot el treball realitzat per S.E. Mr. Jacques Chirac en bé del nostre Principat, com a Cap d’Estat, i la seva memorable Visita a Andorra els dies 15 i 16 de setembre de 1997, en comunió amb el meu predecessor S.E. Mons. Joan Martí i Alanis.

“Sento molt la seva pèrdua i prego per ell, perquè Déu li concedeixi la vida eterna de la glòria. També vulgueu transmetre a tota la seva família i al Poble de França el nostre dolor, mentre elevem fervents oracions pel seu repòs etern”.

Compartir