Inauguració de l’exposició inici del Museu Francesc Galobardes a Canillo

El 23 de maig, el Comú de Canillo va dedicar un sentit homenatge al pintor Sr. Francesc Galobardes en la presentació i inauguració, a l´auditori del Palau de Gel d’Andorra, de l’exposició “CANILLO, ELS ULLS DEL PAISATGE ANDORRÀ. FRANCESC GALOBARDES CARBONELL”. L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, s’hi féu present i cloguè l’acte, destacant els valors com a persona i com artista de l’autor, de 88 anys i que ha donat a conèixer Andorra al món al llarg de la seva vida, amb les més de 200 exposicions en els més diversos indrets del món.

L’acte fou iniciat pel Sr Francesc Oriol, del Departament de Cultura de l’Hble. Comú de Canillo, i després el mateix Sr. Francesc Galobardes, prengué la paraula i agraí al Comú i a aquelles persones que havien fet possible perquè tingués lloc aquella exposició i el conveni amb el Comú, que permetrà en el futur crear un museu a l’edifici del Telecabina dedicat a l’obra de Galobardes. Va recordar els seus inicis als anys 60 quan va començar a treballar a Andorra i el seu anhel perquè la seva obra resti a Canillo.

El Sr. Josep M. Ubach, comissari de l’exposició, també va glossar l’obra de Galobardes i la seva tècnica pictòrica, i el Sr. Rafael Casal, amic personal de l’artista i Conseller del Comú, va recordar la relació entre els seus pares, que es va iniciar a la Vall d’Incles, quan l’un pintava i l’altre feia de pagès; i que s’ha mantingut entre les dues famílies durant més de 40 anys.

El Cònsol Major de Canillo, Hble.Sr. Josep M. Mandicó va agrair que després d’un temps de cercar un lloc adient, finalment es podrà dur a terme el projecte de crear un espai dedicat a l’obra de Galobardes i va agrair la cessió d’obres que l’autor fa perquè aquest Museu permanent amb l’exposició de la seva obra sigui possible, i així honorarà i enriquirà el llegat cultural de Canillo.

Finalment el Cap de Govern i el Copríncep episcopal clogueren l’acte amb paraules ben sentides i records de com l’obra de Galobardes ha acompanyat les seves vides amb relació a Andorra i els seus paisatges emblemàtics. El Copríncep demanà que s’afavoreixi el mecenatge a Andorra. Posteriorment es passà a visitar l’exposició i s’oferí un refrigeri.

L’actual exposició, que es pot visitar de moment en la sala polivalent del Palau de Gel de Canillo, romandrà oberta del 23 de maig al 2 de juny del 2019.

Compartir