El dia 25 de febrer l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va rebre al Palau episcopal de La Seu d’Urgell, la visita institucional de la Ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra, M.I. Sra. Olga Gelabert Fàbrega acompanyada de diversos col·laboradors en el projecte que li presentaven.
La Ministra informà al Copríncep episcopal de l’inici dels tràmits per a la presentació de la candidatura per a Patrimoni Mundial de la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra. Aquesta és una candidatura multinacional entre els Estats d’Andorra, Espanya i França. El llegat monumental repartit entre els territoris pirinencs dels tres Estats, testimonien un procés únic de la història de la construcció política i territorial europea, com és la creació del Coprincipat d’Andorra.
Els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra són un conjunt de monuments distribuïts pel territori pirinenc seleccionats en funció de la seva contribució determinant per explicar el fet històric del naixement i el desenvolupament posterior del Principat d’Andorra són: les esglésies de Sant Joan de Caselles (Canillo); Sant Romà de les Bons (Encamp); St. Martí de la Cortinada (Ordino); St. Climent de Pal (La Massana); Santa Coloma (Andorra la Vella); St. Serni de Nagol (Sant Julià de Lòria) i St. Miquel d’Engolasters (Escaldes-Engordany); la Torre dels Moros (Encamp); els jaciments del Roc d’Enclar i de la Margineda (tots dos a Andorra la Vella) i, finalment, la Casa de la Vall (al nucli d’Andorra la Vella).
Es complementa la proposta amb dos indrets emblemàtics fora del territori andorrà, fortament vinculats històricament i culturalment al país, amb uns lligams sempre presents fins al dia d’avui. Es tracta, a França, del castell de Foix, i a Espanya, del conjunt catedralici de La Seu d’Urgell.