Festa de la Candelera a Ponts

El dissabte 2 de febrer l’església de Santa Maria de Ponts va acollir la Festa de la gent Gran amb motiu de la Celebració de la Candelera, un any més organitzada per l’Associació de la Gent Gran de Ponts i Comarca. Al migdia hi va haver la celebració de la Missa de la Presentació del Senyor -la Candelera-, amb l’assistència de la gent gran de Ponts i dels pobles veïns. Una eucaristia que va ser cantada per la Coral de la gent gran “L’Amistat” i que amb els seus cants van acompanyar la celebració de la missa. Van concelebrar la cerimònia, Mn. Josep Sauter, Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. Jaume Mayoral, també hi van assistir en representació de l’Ajuntament l’Alcaldessa Mª Alba Basomba i la Regidora de Serveis Socials, Salut i Gent Gran i Esports, Sra. Trini Ruiz.     .

A l’homilia Mn. Mayoral va parlar de la importància de ser i fer llum en la nostra fosca societat, com les candeles que s’havien acabat de beneir i que van il·luminar l’inici de la missa; també va referir-se a la necessitat de que la societat i la mateixa Església es facin més presents i col·laborin en l’atenció humana i espiritual de la gent gran, recuperant una frase del Papa Francesc que posa en el valor més alt de la societat els infants i la gent gran. A les pregàries dels fidels un record pels difunts del darrer any, i pels padrins que són maltractats cada vegada més en la nostra societat, tampoc hi va faltar la pregària pel gremi dels electricistes que celebraven la seva patrona. També es va aprofitar la celebració religiosa per beneir una imatge de la Mare de Déu de Lourdes, que una família ha regalat a la Parròquia, es va acompanyar amb el cant per part dels fidels de l’Ave de Lourdes i una pregària pels malalts. Al final de la celebració es va tancar el llum, per darrera vegada, del pessebre de la parròquia, com mana la tradició popular.

I abans d’anar a compartir un dinar fraternal per celebrar la Diada de la Gent Gran i la Festa de la Candelera, una fotografia de família per recordar la trobada. Després del dinar també els padrins i padrines van ser obsequiats amb un lluït ball de festa.

Compartir