Missa dels espanyols presents a la JMJ de Panamà

El dissabte 26 de gener va tenir lloc una trobada de joves pelegrins espanyols a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de la Caleta de Panamà. També s’hi feren presents espanyols establerts a Panamà.
Es va celebrar l’Eucaristia que fou presidida pel President de la CEE, cardenal Ricardo Blásquez, arquebisbe de Valladolid i concelebrada pels altres Bisbes espanyols representants de la CEE a Panamà: el cardenal Antonio Cañizares Llovera, el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid, el bisbe de Terol i Albarracín, Mons. Antonio Gómez Cantero, el bisbe auxiliar de GetafeMons. José Rico i l’Arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Mons. Joan-Enric Vives. A la Missa s’hi van unir el Cardenal Baltazar Enrique Porras, Arquebisbe de Mérida i Administrador Apostòlic de Caracas i diversos bisbes de Brasil, Gabon, Uganda i Malàisia. 
A l’Eucaristia es va pregar pels Bisbes espanyols recentment traspassats, el Cardenal Fernando Sebastián Aguilar i el Bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra. També es va pregar per l’etern repòs del nen Julen Roselló que va caure al pou de Totalán (Màlaga) i que havia estat trobat finalment després d’una llarga operació de rescat al cap de 13 dies.

Cal destacar el bon ambient dels pelegrins que la setmana anterior a la JMJ havien estat acollits a Costa Rica i a la Diòcesi panamenya de David, on tothom s’ha volcat envers els pelegrins. Hospitalitat, fe, compartició i comunió eclesial han estat els valors més destacats pels joves, viscuts en aquests dies de pelegrinatge.

Compartir