Confirmacions a Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra)

Dijous dia 3 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 40 joves i 2 adults de la Parròquia de Pere màrtir d’Escaldes-Engordany, al Principat d’Andorra.

A la seva arribada a la Parròquia, Mons. Vives fou rebut per la Cònsol Major de la Parròquia, Hble.  Sra. Trini Marín, i el Cònsol Menor Hble. Sr. Marc Calvet, i pel Rector, Mn. Jaume Soy.

En la festa litúrgica de St. Jaume i St. Felip, apòstols, l’Arquebisbe va presidir la celebració eucarística acompanyat del Rector de la Parròquia i del P. Joan Juncadella, S.D.B., antic col·laborador de la Parròquia i de Mn. David Codina. Acompanyava a l’orgue Mn. Pau Bellido.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric recordà com pel Baptisme tots els homes i dones som fets fills de Déu i rebem l’Esperit Sant i, tal com diuen els nostres germans d’Orient, som “divinitzats” per Ell, i som fets “temples de l’Esperit Sant”. Recordant el llibre de l’autor d’Antoine de Saint-Exupéry, el “Petit Príncep”, recordà com l’ ”essencial (el més important) és invisible als ulls” i com per als cristians això es tradueix en l’ànima que, juntament amb el nostre cos, forma el més important de la nostra vida. Mons. Vives exhortà els joves a cuidar sempre aquesta ànima, amb la pregària, la participació en els sagraments -especialment a l’Eucaristia- i les obres de caritat i servei. Per l’Esperit Sant que rebien en plenitud aquell dia, tot confirmat esdevé un fill/a de Déu amb una dignitat immensa, que res ni ningú no pot maltractar. Per això l’Arquebisbe exhortà els joves a rebutjar qualsevol tipus de maltractament, de bullying, o d’agressió o falta de respecte envers els homes o les dones, ja que tots som fills de Déu, no simplement objectes. Finalment els exhortà a ser apòstols, testimonis, com Sant Jaume i Sant Felip, en els seus llocs d’estudi i ambients no renunciant mai a la confessió de la fe.

Al final de l’Eucaristia el Copríncep regalà als joves un Nou Testament, obsequi de la Parròquia, recordant als joves com per aquell llibre moltes persones encara avui eren atacades o assassinades perquè hi ha llocs on no hi ha llibertat religiosa. També animà els joves a llegir-ne cada dia un tros perquè la Paraula de Déu et pot canviar la vida com un dia ho va fer amb el mateix Sr. Arquebisbe.

Després de la foto de germanor amb tots els confirmands l’Arquebisbe pogué saludar el nombrós grup dels catequistes de la Parròquia i agrair-los personalment tot el seu treball al llarg del curs per fer créixer la fe dels joves.

Compartir