Confirmacions a Andorra la Vella

Divendres dia 5 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 40 joves i un adult a la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra).

A la seva arribada fou rebut per la Cònsol Major de la Parròquia d’Andorra, Hble. Conxita Marsol i pel Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric explicà als joves confirmands que en aquell dia Déu renovava el do de l’Esperit Sant que ja els havia estat donat en el sagrament del Baptisme de forma irrevocable i, al mateix temps, cadascú d’ells, ara ja adults, renovava personalment el do rebut de l’Esperit Sant, dient-li al Senyor Jesús que el volia seguir i que volia ser testimoni de la seva resurrecció enmig del món. Feu notar als joves com les realitats més essencials de la vida sovint són invisibles i immaterials però no per això menys importants i reals: la família, els amics, la bondat i sobretot la fe no les podem tocar ni materialitzar però no per això no podem dir que no existeixin. Això mateix passa amb l’Esperit Sant que els joves rebien en aquell dia i que seria un força de Déu que els acompanyaria de forma real al llarg de la seva vida.

Finalment el Copríncep episcopal exhortà als joves a valorar que rebien el sagrament de la Confirmació en el mes de maig de l’any 2017, mes dedicat especialment a Maria, la Mare de Déu, i que precisament al cap de pocs dies es complien els 100 anys (1917-2017) de les aparicions de la Mare de Déu a Fàtima (Portugal) a tres nens pastorets: Jacinta, Francesc i Lucia; i els dos primers serien canonitzats pel Papa Francesc, ja que la santedat és possible a totes les edats. Maria va manar fa 100 anys penitència, conversió, lluita contra el mal i amor total al Senyor tal com Ella ho viu en el seu Immaculat Cor. Aquest missatge continua vigent avui.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i un petit colom de la pau fet de fusta d’olivera de Terra Santa.

Compartir