Benedicció dels Rams a la diòcesi i celebració a la Catedral

El Diumenge de Rams s’ha celebrat arreu de la diòcesi d’Urgell amb la tradicional benedicció dels rams, les processons i la celebració eucarística de la Passió del Senyor.
Centenars de persones, famílies senceres amb infants i moltes acompanyades pels avis, s’han acostat a les respectives parròquies per beneir les seves palmes, palmons, i rams d’olivera i llorer, i aclamar Jesús que entra a Jerusalem.
A la Catedral de Santa Maria, de La Seu d’Urgell, la celebració va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i van concelebrar el Rector de Sant Ot, Mn. Xavier Parés, i Mn. David Codina. La celebració ha estat intensament viscuda pels infants que han participat activament a mla litúrgia, prop de l’altar en els moments de lloança i aclamació.
Mons. Vives en la seva homilia ha aportat dues grans reflexions: que els infants són avui els nostres mestres que ens oporten a la fe en Jesús, i alhora la confiança de Jesús en el Pare, enmig de la seva Creu i en el seu donar la vida per tots. Ha animat els adults a aprendre dels infants que amb la seva actitud humil i oberta a la confiança i a la fe, ens ensenyen a confiar en els altres i sobretot en Jesús. L’Arquebisbe  també ha felicitat els pares i les families per portar els infants a la benedicció i a la Missa i els encoratjà que ensenyessin i transmetessin la fe en Jesús als infants i els iniciessin a pregar i a tenir relació personal amb Déu. Demanà que es preocupessin de la seva catequesi i la classe de religió. També Mons. Vives glossà el fet que Jesús doni la seva vida a la creu per amor a tots els homes i el valor salvífic d’aquesta entrega única i redemptora.
A les pregáries l’Arquebisbe resà pels malalts, pobres i els qui viuen el dolor en aquests dies i, volgué tenir present la vila i parròquia de Bellvís, que ha viscut aquests dies el fet tràgic de l’assassinat d’una mare per un dels seus fills malalt i drogodependent. Ahir havia telefonat el Rector Mn. Aresté per comunicar-li la seva proximitat a tota la família i a la població de Bellvís.
A d’altres parròquies, els respectius rectors han presidit les misses i han fet les benediccions de Rams, en commemoració de l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, on va ser rebut amb alegria, i amb la gent alçant les palmes i branques d’olivera i llorer per rebre’l, aclamant-lo com a Salvador.
Comença així la gran Setmana dels cristians.


{youtube}MPLK9rddJyg{/youtube}

Compartir