Basilea serà la ciutat acollidora de l’Encontre Europeu de Taizé 2017

La comunitat de Taizé va donar a conéixer als milers de joves el nom de la propera ciutat acollidora del Pelegrinatge de Confiança i l’Encontre Europeu de Joves convocat pels monjos en la pregària comuna de la nit, el divendres 30 de desembre: serà a Basilea, a Suissa. 
Les quinieles dels joves d’Urgell es van veure refrendades en part, perquè era un dels noms que sonava entre els grups durant el dia. El grup acompanyat per Mn. Ivan Ayala i M. Carme Girart van assistir durant el dia a les activitats programades, pregant de manera molt participada en la pregària del matí, en les reflexions en els petits grups a la parròquia, en la pregària del migdia i la nit i en els tallers que es van convocar a la tarda, entre ells la Hannekah, una celebració de tradició jueva a la que hi van poder assistir tots; la coneixença de la Mare Maria Skobtsova (1891-1945), una santa ortodoxa; una película sobre setze moments de la vida del fundador de la Comunitat de Taizé, el Germà Roger; alguns van compartir la seva experiència de fe com a professionals (advocats, mestres…) d’algunes persones letones; visita a la catedral ortodoxa de Riga de la Nativitat. També van disposar de temps per anar en metro fins el mar Bàltic, ja que aquesta és la primera trobada que se celebra a la vora d’aquest mar.
Un dia de gran intensitat, que a la nit va acabar a les famílies d’acollida, amb les que van compartir un àpat tradicional letó i menjars tradicionals catalans fets pels joves.
Durant el dissabte, i després de la pregària matinal, els joves participaran en els tallers “Què podem fer per la nostra llar comuna, la tierra?” fent una reflexió sobre qüestions ambientals urgents basades en l’encíclica del Papa Francesc “Laudato Si”; “Com escapar de les adiccions? quin camí hi ha?”, amb històries personals i testimonis; es farà una visita al Museu Nacional d’art ; i “La creació de Déu segons el que veu un científic, en una refelxió pel Prof, Vyacheslavs Kashcheyevs, especialista en física quàntica y nanotecnología de la Universidad de Letònia. També hi ha la possibilitat de conéixer la música tradicional del país, la dansa i el “kokle” (instrument antic letó).
A la nit, preparan la festa de les Nacions, amb la que tancaran l’any.

Compartir