Festa de la Mare de Déu de Fàtima a Meritxell

La comunitat portuguesa va participar molt activament en la celebració de la Festa de la Mare de Déu de Fàtima a Meritxell el dijous 12 de maig. Presidits per l’Arquebisbe i Copríncep d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i pel P. Albano Teixeira Fraga, sacerdot portuguès, encarregat de l’atenció a la comunitat portuguesa del Principat d’Andorra, els fidels i els sacerdots de les Valls d’Andorra, amb l’Arxiprest de les Valls i el Capellà Custodi del Santuari Basílica,  es van aplegar als peus de la carretera general que porta al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell per resar el Sant Rosari tot fent una processó amb torxes, portant la Sagrada Imatge de la Mare de Déu de Fàtima.

En arribar al Santuari el P. Albano va dirigir una reflexió sobre la conversió i els fidels van poder accedir per la porta santa al Santuari de Meritxell, una de les esglésies jubilars designades per a la Diòcesi d’Urgell. A continuació, tingué lloc la celebració de l’Eucaristia, tota en llengua portuguesa, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries; i pels Rectors de Canillo, Encamp i La Massana, pel P. Albano Teixeira i per Mn. Jordi Miquel.

A la seva homilia el Copríncep episcopal agraí el treball i esforç de tota la comunitat portuguesa per fer gran el Principat d’Andorra i presentà a Maria com la “reina de la misericòrdia” i “reina de Portugal”, aquella a la qual tots hem d’acudir com a fills ja que ella és la nostra Mare que ens protegeix i ens vetlla des del cel. Mons. Vives recordà la importància de l’advocació de la Mare de Déu de Fàtima, quan es compleixen els 99 anys de les aparicions als pastors de la Cova de Leiria, i convidà els fidels a no renunciar a la seva fe i a mantenir les seves arrels catòliques.

En acabar la celebració eucarística els fidels volgueren agrair la presència de l’Arquebisbe i l’obsequiaren amb productes propis de Portugal.

Compartir