Confirmacions a La Massana

El dia 14 de maig, Festa litúrgica de l’Apòstol Sant Maties, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves de la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). Van concelebrar amb l’Arquebisbe Mn. Lluís Eduard Salinas, Rector de la parròquia i Mn. Albano Teixeira Fraga de la Missió portuguesa.

A l’homilia Mons. Vives animà els confirmands a confiar sempre en el que els cristians anomenem la “Divina Providència” que ens guia en el decurs de la vida i que són les circumstàncies, persones, fets, amb els quals Déu ens parla i ens fa sentir la seva veu, ja que en la història de l’elecció de St. Maties en tenim la confirmació: Déu porta la seva Església i ni que sigui amb sorts, elegeix els seus ministres. Cal, però, tenir els ulls i les orelles obertes per tal de poder captar els signes amb els quals Déu ens acompanya. L’Arquebisbe Joan-Enric animà els joves a deixar-se guiar per l’Esperit Sant que en aquell dia rebien i que “con-firmava” el Do rebut ja en el Baptisme. I animà els joves a saber agrair totes aquelles persones gràcies a les quals som el que som: els pares, la parròquia, la família, els amics, etc. i a saber valorar l’essencial de la vida, el que veritablement importa i que no és anecdòtic que és l’Amor a Jesucrist i als germans.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe entregà als joves un Nou Testament exhortant-los a llegir-ne cada dia un petit fragment perquè la Paraula de Déu amari les seves vides.

Compartir