Festa de Sant Elies amb les Carmelites de Vilafranca

L’Arquebisbe d’Urgell presidí el vespre del diumenge dia 20 de juliol la solemnitat de Sant Elies, Pare dels Carmelites, al Monestir de la M. de Déu del Carme de Vilafranca del Penedès. Acompanyat del seu secretari Mn. David Codina, presidí la solemne Eucaristia i departí amb la Comunitat de Monges del l’Orde Carmelità, amb la seva Priora la Gna. Josefina Amigó i amb totes les germanes.

A l’homilia remarcà l’extraordinària figura del gran profeta Elies, que tant estima el poble d’Israel i encara sempre espera en la celebració pasqual. Ell preparà per al Senyor un poble ardent de fe monoteista. Cercà sempre “el seu Déu”, un Déu proper i gran, guaridor i misericordiós, que treu de la depressió i el desànim, i se li revela en “l’aire fi, la brisa suau” a la muntanya de l’Horeb. Un Déu que és el Pare de tot el poble, sempre el Déu d’Israel, i del nou Israel que és l’Església, el Pare de N. Senyor Jesucrist i Pare de tots els homes i dones de la terra. A la muntanya del Carmel trobaren el seu recer tants homes i dones cristians, seguint aquell esperit d’Elies, que iniciaren l’experiència de vida carmelitana, essent tots germans, amb la Verge Maria com a priora al centre d’ells, i cercant en tot “viure en obsequi de Jesucrist”, com diu la seva Regla antiga.

Animà tota la comunitat cristiana a valorar més l’oració, a confiar en els membres que preguen sempre com les Monges, i a viure únicament per a Déu, com fan les Monges (monja ve de monachae, aquelles que estimen i cerquen l’Únic Déu i l’únic veritable), oferint una constant oració d’intercessió per les necessitats de l’Església i del món.

carmelites vilafranca

Compartir