Dos joves germans, en Xavier i en Miquel, de la Parròquia de la Mare de Déu del Roser de Santa Llúcia de Tragó – Nuncarga reberen el sagrament de la confirmació de mans de l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives el dia 13 de juliol dins l’Eucaristia dominical.
L’Arquebisbe els animà a ser joves valents i testimonis de la fe en Jesús en el seu ambient i anar “contracorrent” i els glossà la Paraula de Déu proclamada aquell diumenge a tota l’Església Catòlica, la paràbola del sembrador que surt a sembrar, sense tenir cap por de les dificultats o de les maltempsades…. Jesús, conegut amb el nom del “fill de Josep, de cal fuster, de Natzaret” prenia exemples de la vida ordinària del seu poblet per donar el seu missatge. I en aquest cas pren l’exemple del sembrador que surt a sembrar “a ruix”, a mà. Mons. Vives animà els joves confirmats i tot el poble fidel reunit a sortir a sembrar la Paraula de Déu i el testimoniatge del Senyor Jesús, amb obres, perquè qui no sembra mai no pot recollir. Per a l’Arquebisbe ens cal sortir de les nostres comoditats, dubtes i pors, i anar a trobar els nostres conciutadans per proclamar-los l’alegria de seguir Jesús. La Paraula de Déu és la millor de les llavors que donarà fruit –o cent, o seixanta, o trenta- si nosaltres obrim el cor a l’acció misteriosa però eficaç de la gràcia de Déu.
L’Arquebisbe s’adreçà al bon grup de joves presents i als confirmands recordant-los que en aquell dia “confirmaven” les promeses baptismals que els seus pares i padrins, de petits, van fer per ells i que ara ells, ja adults, tornarien a dir de forma ben personal. A partir d’aquell dia serien ungits amb l’Esperit Sant Defensor que els ajudaria a vèncer les temptacions (les roques i els “cards”) que a vegades volen ofegar la fe sembrada en els nostres cors. Els dos joves reberen l’obsequi del Nou Testament de mans del Sr. Arquebisbe. l final de l’Eucaristia l’Arquebisbe mantingué una trobada joiosa amb els fidels que s’havien reunit a la bonica església romànica de Santa Llúcia de Tragó – Nuncarga, del segle XII.