Confirmacions a Sant Andreu d’Oliana

El dia 22 de juny, festivitat del Corpus al matí, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 8 joves de la Parròquia de Sant Andreu d’Oliana. Estava acompanyat pel Rector i Canonge M.I. Mn. Jaume Vila i pel secretari Mn. David Codina, i l’Eucaristia fou acompanyada per la Coral Sant Andreu d’Oliana. Hi assistí l’Il·lm. Sr. Alcalde Miquel Sala.

A l’homilia, l’Arquebisbe comentà les lectures de la Paraula de Déu i remarcà el sentit joiós de la festa del Corpus, amb Jesús que es passeja pels carrers i cases dels nostres pobles, enmig nostre, per donar-nos vida. Animà a estimar i valorar la presència de Jesús en l’Eucaristia, memorial de la passió, mort i resurrecció del Senyor i exhortà els joves confirmats i al Poble de Déu a estimar i viure sempre de Jesús-Eucaristia, rebent el Cos de Crist sempre amb veneració i unció devota, pensant en el gran amor que el Senyor ha fet quedant-se amb nosaltres sota les sagrades espècies del pa i del vi.

També recordà la Visita Pastoral del Sant Pare Francesc el dia abans, 21 de juny, a Cassano all’Jonio on el Papa acabava d’afirmar que “quan l’adoració de Senyor se substitueix pel culte al diner, que obra el camí del pecat, l’interès propi i l’opressió; quan no s’adora a Déu, el Senyor, ens convertim en adoradors del mal” i on criticà durament els qui “segueixen aquest camí en la seva vida de maldat, com ho fa la màfia; i que no estan en comunió amb Déu, estan excomunicats”. L’Arquebisbe posà la mort d’un infant i del seu avi cremats vius a Cassano all’Jonio com a exemple de fins a quin punt el mal pot embogir les persones, i animà els joves, en canvi, a ser persones honestes i bones al llarg de tota la seva vida, persones que se signifiquin per la seva tria del bé i de l’Evangeli, i que anunciïn l’alegria de seguir l’Evangeli.

Al final de l’Eucaristia Mons. Vives regalà als joves un exemplar del Nou Testament convidant-los que cada dia en puguin llegir un tros i així créixer en la seva vida com a cristians i amics de Jesús.

img 9730img 9743

Compartir