Ponts celebra Sant Antoni de Pàdua

img 4884Els veïns del carrer Vilanova de Ponts van celebrar la festa de Sant Antoni de Pàdua, el 13 de juny, amb una trobada en la qual van resar el Rosari, al costat de la imatge que havien baixat prèviament a peu del carrer per poder fer-li una senzilla festa. Durant tot el dia, molta gent va anar encenent ciris al costat de la imatge. A les 5 de la tarda es féu el rés del Rosari i les peticions adreçades al sant per la fe, la salut i la feina per a totes les famílies pontsicanes. Acabat l’acte religiós els veïns del carrer van oferir als assistents coca i xocolata. Aquest any també hi van participar un bon grup de fidels i devots de Sant Antoni de Pàdua, a Ponts conegut com Sant Antoni del carrer Vilanova.


Aquest sant nascut a Lisboa l’any 1195, de família noble va ingressar a l’orde franciscà l’any 1220 i va ser un gran teòleg i predicador, va morir a Pàdua l’any 1231. Aquest sant té una gran devoció en molts indrets del nostre Bisbat, esglésies i ermites estan consagrades a la seva devoció, així com la seva imatge molt present en els nostres temples, vestit amb l’hàbit franciscà, portant el Nen Jesús als braços, amb un lliri blanc signe de la puresa i un llibre que representa els Evangelis com a símbol de la seva tasca de predicador.
Aquesta és la imatge que contemplen els vianants del carrer Vilanova de Ponts durant tot l’any, ja que està en una petita fornícula i acompanya la vida del poble. Són molts els qui hi encenen algun ciri i li demanen ajuda i la seva intercessió per moltes causes. Diuen els del poble que és una gran advocat per als estudiants que aquests dies s’examinen.

tg4a0773

Compartir