Pregària per la pau i Confirmacions a Santa Magdalena de La Seu d’Urgell

img 9404La tarda del diumenge dia 8 de juny, solemnitat de la Pentecosta, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 8 joves a l’església de Santa Maria Magdalena de La Seu d’Urgell. Entre els confirmands hi havia dos joves provinents de les parròquies de Tuixent i d’Adraén. Concelebraren amb l’Arquebisbe l’encarregat de l’església i vicari parroquial de La Seu d’Urgell, Mn. Jordi Miquel; Mn. Ramon Anglerill, Rector de Tuixent i d’Adraén i Mn. Xavier Parés.


Mons. Vives convidà els joves que es confirmaven en aquella tarda a unir-se a la pregària que en la mateixa tarda estaven duent a terme els dos Presidents de l’Estat d’Israel i de l’Estat de Palestina, Shimon Peres i Mahmoud Abbas, als jardins vaticans, amb la presència del Papa Francesc i del Patriarca de Constaninoble Bartomeu. Aquesta pregària fou una important iniciativa del Papa Francesc durant el seu pelegrinatge a Terra Santa el mes de maig passat. L’Arquebisbe d’Urgell va demanar a tots els preveres i diaques de la Diòcesi de sumar-se a aquesta iniciativa i volgué tenir aquest record especial en l’Eucaristia de confirmació dels joves.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmats a rebre l’Esperit Sant i a fer-ho d’una forma oberta i disponible per poder ser testimonis del Senyor Jesús enmig dels seus ambients i propagar així la joia de l’Evangeli. Els exhortà a anar contra corrents i no deixar-se dur per les opinions dels altres sinó a tenir un propi criteri davant la vida. L’Arquebisbe demanà als joves ser homes i constructors de pau al seus ambients i els convidà a tenir sempre una actitud oberta i acollidora i misericordiosa. Aquesta actitud és la que el Papa Francesc convida als cristians a tenir sempre. En aquest sentit, Mons. Vives posà l’exemple de la imatge del Sant Crist crucificat i ressuscitat que presideix el temple de Santa Maria Magdalena, que amb els braços oberts acull a tothom que s’hi vol acostar. I animà els joves a sortir a fora i proclamar l’alegria de l’Evangeli sense por.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves un exemplar del Nou Testament tot convidant-los a llegir-ne cada dia un tros i els explicà com a ell personalment això l’havia ajudat molt en la seva vida. I agraí el treball dels catequistes que han acompanyat aquests joves durant els anys de preparació a la catequesi.

img 9382

Compartir