Pentecosta i Confirmacions a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell

img 9377En la solemnitat de la Pentecosta, el matí del diumenge dia 8 de juny, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 33 joves de la Parròquia de St. Ot a la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgel, tot culminant el temps pasqual. Concelebraren l’Eucaristia el Degà del Capítol Catedral i Rector de la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell, M.I. Mn. Xavier Parés; el Vicari de la parròquia, Mn. Jordi Miquel i el P. Josep Maria Feliu, S.J.


A la seva homilia Mons. Joan-Enric Vives glossant les lectures proclamades en la solemnitat de la Pentecosta animà els joves confirmats i les seves famílies a rebre el do de l’Esperit Sant que implica una actitud oberta i disponible per a acollir el do de Déu. L’Arquebisbe recordà als joves con l’Esperit Sant era com un “segell” amb el qual eren marcats per sempre per tenir la força de Déu en les seves vides. Pel Baptisme i la Confirmació que rebien en aquell dia els joves eren enviats en missió per tal de donar testimoni sense vergonya de la pròpia fe. Finalment demanà als fidels d’unir-se a la pregària que aquella mateixa tarda es faria als jardins de la Ciutat del Vaticà encapçalada pel Papa Francesc i amb la presència dels presidents d’Israel i Palestina, Srs. Simon Peres i Mahmoud Abbas i del patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu.

Al final de la celebració l’Arquebisbe obsequià els joves amb un exemplar del Nou Testament, exhortant-los a llegir-ne un breu fragment cada dia, pregant a l’Esperit Sant rebut.

Compartir