Una alumna de l’Escola Vedruna de Balaguer, premiada amb els Premis Baldiri i Reixach

L’alumna de 2n de Batxillerat de l’Escola Vedruna de Balaguer, Judit Llobera i l’Escola Bonavista, de Bellcaire d’Urgell, han estat distingides amb els Premis Baldiri Reixach en la XXXVI edició d’aquests guardons. Els premis, que atorga la Fundació Lluís Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.
Els guardons a les escoles i als mestres es lliuraran dimecres dia 28 de maig, al Palau de Pedralbes de Barcelona i els destinats als alumnes el diumenge 1 de juny, a l’Espluga de Francolí.

 

El Premi als Alumnes, dotat amb 700 euros, s’ha atorgat a Judit Llobera, alumna de 2n de batxillerat de l’escola Vedruna, de Balaguer, amb el tema: ” Km 0, ni un pas més”, amb el seu professor, Antonio Closa; i al tema “el nostre poble”, de tots els alumnes de l’escola Bonavista, de Bellcaire d’Urgell, amb el suport de tot l’equip docent. El treball Obrim l’escola a l’entorn també ha guanyat un dels Premis Baldiri Reixac als alumnes que ha estat realitzat pels alumnes de l’Escola Guillem Isarn, de la Fuliola, amb el suport del mestre Joan Condemines.
Pel que fa el Premi a les Escoles, dotat amb 3.300 euros, ha estat per l’Escola Bonavista de Bellcaire d’Urgell (Noguera); una escola arrelada al municipi, amb una llarga trajectòria en l’ús de la llengua catalana i el foment de la lectura. Hi destaca un equip de mestres competent i cohesionat que des de fa anys porta a terme setmanes culturals i jocs florals, exposicions plàstiques al voltant de les celebracions de les festes tradicionals, treballs relacionats amb el coneixement de la localitat i de l’entorn, accions per a la recuperació dels jocs de pati i de carrer… Tot això amb una forta vinculació amb el conjunt de la comunitat educativa, amb la qual organitza múltiples i variades activitats.
Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana. Enguany el jurat dels premis està format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Cigalés, Alba Espot, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis i Maria Vinuesa.
En aquesta trenta-sisena edició s’han atorgat 12 premis a la categoria d’escoles amb una dotació de 3.300 euros cadascun. Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, hi ha dos guardons de 4.000 euros per a un estudi, assaig pedagògic o experiència didàctica i, conjuntament amb el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya, un premi de 4.000 euros a una experiència didàctica d’ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura catalanes mitjançant les TIC. Pel que fa els treballs d’alumnes, se n’han premiat 65, dotats amb 700 euros cadascun. A més, s’han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua

 

Compartir