Congrés Internacional sobre la Pastoral en les Grans Ciutats

img 8754Dimarts dia 20 de maig l’Arquebisbe d’Urgell va assistir a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona a la sessió inaugural d’obertura del Congrés Internacional sobre la Pastoral en les Grans Ciutats que dels dies 20 al 22 de maig agruparà a Barcelona experts reconeguts a nivell mundial que debatran sobre els reptes pastorals a les grans metròpolis. El Cardenal Martínez Sistach presidí l’acte solemne d’obertura que compta amb més de 150 participants de tota Europa. Justament abans de començar la inauguració, el president de la Generalitat, M. Hble. Sr. Artur Mas, va voler donar la benvinguda a tots els ponents al claustre del Seminari Conciliar de Barcelona.

El president Mas també volgué saludar a les autoritats que han assistit: l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias; el secretari general d’universitats i recerca, Sr. Antoni Castellà; el director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Sr. Enric Vendrell; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, Dra. Lourdes Cirlot; el rector de la Universitat Ramon Llull, Dr. Josep M. Garrell i Guiu, i el degà de la Facultat de Teologia, Dr. Armand Puig.

El Congrés Internacional de la Pastoral a les Grans Ciutats, que tindrà lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, compta amb dues etapes: la primera, del 20 al 22 de maig i la segona, del 24 al 26 de novembre, que clourà amb una audiència amb el Papa Francesc.
La fase preparatòria té una durada de tres dies. El dimarts 20 de maig s’inaugurà el Congrés amb tres grans experts internacionals: Manuel Castells, Marc Augé i Javier Elzo, que explicaren com s’estructuren les grans ciutats. Gràcies a aquesta contextualització, al dia següent, Angeli di Berardino, Benjamín Bravo i Luca Bressan especificaran quin és l’encaix del cristianisme en aquest teixit metropolità. Ja el 22 de maig es tractarà en profunditat com s’ha de comunicar l’Evangeli en la gran ciutat. Jean-Bosco Matand, Alphonse Borràs i Carlos M. Galli seran els encarregats de desvetllar els desafiaments en la comunicació de la Bona Notícia a les metròpolis i de cloure la primera etapa. Totes les ponències, que tindran lloc pel matí, estan obertes al públic general. Tanmateix, les tardes estan reservades al debat dels ponents i experts.
La fase conclusiva del Congrés, a la que assistiran pastors de grans ciutats, tindrà lloc del 24 al 26 de novembre a Barcelona. Es preveu que els cardenals, arquebisbes i bisbes de grans metròpolis d’arreu del món que participin al Congrés redactin un document conclusiu amb propostes per implantar. La segona etapa finalitzarà amb una audiència amb el Papa Francesc, al Vaticà, el 27 de novembre, per a presentar-li les conclusions extretes del Congrés sobre Pastoral a les Grans Ciutats.

Compartir