Confirmacions a St. Esteve d’Andorra la Vella

img 8437Divendres dia 9 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 40 joves de la parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella. Concelebraren amb l’Arquebisbe l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries; Mn. Blai Fortuny; Mn. Josep M. Solé; el P. Joaquim Folquer, S.D.B; el P. José Miguel Larrión, S.D.B; Mn. David Codina i el P. Albano Teixeira Fraga, que s’encarrega preferentment de l’atenció de la comunitat catòlica de llengua portuguesa del Principat d’Andorra.

 

A la seva arribada a la Parròquia d’Andorra la Vella el Copríncep episcopal fou rebut per l’Hble. Sra. Cònsol Major d’Andorra la Vella, Sra. Rosa Ferrer i per l’Hble. Sr. Cònsol Menor d’Andorra la Vella, Sr. Jordi Ramon Minguillón.

 

A la seva homilia Mons. Joan-Enric Vives subratllà com en aquell dia els confirmands “con-firmaven” el do de l’Esperit Sant que ja havien rebut en el seu Baptisme i que ara, ja més grans, ells rebien en plenitud. L’Arquebisbe animà els joves a pregar Jesús i ser sempre amics d’ell i no abandonar-lo mai donant-ne testimoni. També els exhortà a participar en l’Eucaristia dominical de cada diumenge per viure la fe en comunitat. I, finalment, els animà a transformar el món fent-lo una mica millor gràcies al seu esforç i a la força que rebien en el Sagrament de la Confirmació.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe d’Urgell regalà als confirmats un exemplar del Nou Testament perquè llegissin i estimessin la Paraula de Déu i la parròquia de St. Esteve els féu ofrena d’un petit “colom” fet de fusta d’olivera de Betlem pels cristians de Terra Santa. Mons. Vives convidà als joves a pregar per la visita pròxima d’aquest mes de maig del Papa Francesc a Terra Santa i perquè les grans religions convisquin fraternalment, i puguin ser sempre factor de pau i unitat entre els homes.

img 8396img 8408

Compartir