Visita Pastoral a St. Salvador de Gerb

p5040317Diumenge dia 4 de maig a la parròquia de St. Salvador de Gerb l’Arquebisbe d’Urgell va dur a terme la Visita Pastoral i va administrar el sagrament de la confirmació a 11 joves. A la seva arribada Mons. Vives fou rebut per l’Il·lma. Sra. Alcaldessa d’Os de Balaguer, municipi al qual pertany Gerb; per l’Il·lm. Sr. Miquel Giu, Alcalde Pedani de Gerb i pel Rector de la Parròquia, Mn. Pau Vidal.

La celebració eucarística fou joiosa per tot el poble de Gerb que festejava també aquell dia la diada de la gent gran. A la seva homilia Mons. Vives animà els joves confirmands a ser testimonis de Jesús sense por. La paraula testimoni etimològicament precisament ve del grec “μάρτυρας” (mártir). L’Arquebisbe d’Urgell manifestà als confirmands la seva impressió perquè tot just acabava d’assistir a l’acte d’honor als màrtirs al cementiri de Lleida que foren assassinats a la fossa comuna per la seva fe cristiana, entre ells el sacerdot diocesà d’Urgell Mn. Pau Segalà Solé i un germà seu carmelita Mn. Francesc Segalà Solé. Mons. Vives animà els joves confirmands a ser testimonis valents de Jesús enmig del món.

Tot fent referència a l’Evangeli proclamat dels dos deixebles d’Emmaús que tornaven a casa cansats l’Arquebisbe d’Urgell animà els joves a no desanimar-se mai malgrat els problemes i les dificultats de la vida. Aquesta és la gran temptació dels cristians, el dir “jo plego” i abandonar el camí de la fe. Per això Mons. Vives animà els joves a pregar el Senyor per no defallir i per això al finalitzar les Confirmacions, l’Arquebisbe obsequià tots els joves amb un exemplar del Nou Testament.
Posteriorment Mons. Vives acompanyat de les M.I. Autoritats visità l’Ajuntament de Gerb i signà en el llibre d’Honor de l’Ajuntament. A continuació acompanyat de les Autoritats visità l’Escola l’Espígol de Gerb que compta amb uns 56 alumnes en la actualitat i que ha estat construïda integrant el pavelló esportiu annex que serveix com a pati clos per l’escola.
Finalment l’Arquebisbe assistí al dinar de germanor de tot el poble de Gerb en honor de les persones grans del poble i participà en el lliurament de presents als padrins del poble.

p5040313p5040321p5040323p5040324p5040331p5040334

Compartir