Confirmacions a Sta. Maria de Balaguer

Dissabte dia 3 de maig a Sta. Maria de Balaguer, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la confirmació a 65 joves que amb els seus padrins i familiars omplien de gom a gom la gran església gòtica. L’Arquebisbe estava acompanyat per l’arxiprest Mn. Joan Pujol i tots els preveres de la ciutat.

A la seva homilia tot glossant les lectures de la Paraula de Déu del III Diumenge de Pasqua que havien estat proclamades, Mons. Vives animà els confirmands a ser testimonis de Jesucrist sense avergonyir-se mai de la seva fe, ni de les seves arrels cristianes. Per tal de donar aquest testimoni cal un “entrenament” similar a aquells que duen a terme els atletes que els prepari per a donar testimoni en els moments més difícils i complicats de la vida.

També tot fent referència a l’Evangeli proclamat dels dos deixebles d’Emmaús que tornaven a casa tristos i desesperançats l’Arquebisbe d’Urgell feu notar als confirmands com precisament aquesta és la gran temptació: el desànim, el dir “jo plego” i abandonar el camí de la fe. Per això el relat de l’Evangeli mostra com un dels deixebles es deia “Cleofàs” i l’altre, en canvi, no té nom, perquè som cadascú de nosaltres que podem caure en aquesta temptació. Per això els exhortà a cercar el Senyor tot participant en l’Eucaristia dominical perquè faci camí amb ells tot repetint la mateixa pregària que els deixebles li digueren: “Queda’t amb nosaltres Senyor, que el dia ja comença a declinar”.

Al finalitzar les Confirmacions, l’Arquebisbe obsequià tots els joves amb un exemplar del Nou Testament.

Confirmacions a BalaguerConfirmacions a BalaguerConfirmacions a Balaguer

Compartir